Acer představil notebook se Snapdragonem a 5G

Acer Spin 7 je první notebook s platformou Snapdragon 8cx Gen 2, který podporuje 5G frekvence mmWave i Sub-6. Jde o konvertibilní model s 360° panty, udávanou výdrží až 24 hodin a dokovatelným dotykovým perem Wacom AES. Společnost představila i další novinky.

Spin 7 na platformě Snapdragon

Acer Spin 7 nabízí rychlou 5G konektivitou podporující kmitočty mmWave i Sub-6. Notebook využívá výpočetní platformu Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2 5G v kombinaci s OS Windows 10 Pro a je vybaven 360°panty, které uživatelům umožňují zvolit si podobu zařízení, která vyhovuje danému úkolu, ať už jde o psaní dokumentu v režimu notebook nebo psaní poznámek na dotykové obrazovce v režimu tablet. Za hmotností 1,4 kg a malé tloušťce 15,9 mm stojí tělo ze slitiny hořčíku a hliníku. Má dotykový FullHD displej se 100% pokrytím barevného prostoru sRGB, snímač otisků prstů a podporuje Windows Hello.

Konstrukce 360° pantů umožňuje používat zařízení v režimech notebook, tablet, stan a prezentace, která také v režimu notebook základny vzadu mírně vyvyšuje, díky čemuž přináší ergonomičtější psaní na klávesnici. V těle notebooku je také umístěn Acer Active Stylus, dobíjitelný stylus rozeznávající 4 096 úrovní tlaku a využívající technologii Wacom AES 1.0.

Swift 3 s poměrem stran 3:2

Acer také představil nové notebooky Swift 5 a Swift 3, které jsou poháněny procesory Intel Core jedenácté generace. Nový notebook Acer Swift 5 je jedním z prvních na trhu, který byl ověřen prostřednictvím inovačního programu Project Athena, že splňuje požadavky notebookové platformy Intel Evo. Šasi ze slitin hořčíku s lithiem a hořčíku s hliníkem váží asi 1 kg. Speciálně navržené panty při otevření obrazovky zvedají zadní stranu notebooku, což zlepšuje ergonomii při psaní a poskytuje lepší chlazení. Displej dosahuje 90% poměru velikosti obrazovky k tělu notebooku.

Acer Swift 3 (SF313-53) má 13,5″ displej s rozlišením 2 256 × 1 504 px a poměrem stran 3:2 zajišťujícím o 18 % více prostoru na výšku a menší potřebu posuvu stránek. Kromě toho pokrývá displej 100 % barevného prostoru sRGB a může se pochlubit jasem 400 nitů. Swift 3 poskytuje až 18hodinovou výdrž na baterii a jeho lehké a odolné tělo z hliníku a hliníko-hořčíkové slitiny má tloušťku 15,95 mm a váží 1,19 kg. Acer Swift 3 (SF314-59) má hliníkové šasi a opěrky rukou z hořčíko-hliníkové slitiny. Úzké 5,6mm rámečky zvyšují jeho kompaktnost a poskytují 82,73% poměr velikosti 14″ Full HD obrazovky k tělu notebooku. Disponuje hmotností 1,2 kg a tloušťkou 15,95 mm.

Oba nové modely Swift 3 mají podsvícenou klávesnici, využívají SSD úložiště a jsou osazeny až 16 GB paměti LPDDR4X. Kromě toho podporují funkci Windows Hello pro snadné a bezpečnější přihlášení, a to prostřednictvím čtečky otisků prstů.

Acer zároveň oznámil podporu nejnovějších grafických karet NVIDIA GeForce RTX 30, a to napříč svým portfoliem herních stolních počítačů Predator Orion. Také přinesl více podrobností o 360Hz herním monitoru Predator X25, který podporuje NVIDIA G-SYNC a novou funkci NVIDIA Reflex Latency Analyzer.

Exit mobile version