Acronis mění vizáž

Acronis je nejznámějším komerčním dodavatelem zálohovacího softwaru u nás, jeho dlouholetým distributorem je [Zebra Systems] (http://www.zebra.cz). Nová verze Acronis True Image 2017 New Generation je vybavena prvky, díky kterým Acronis mění svoji tvář, a sice z dodavatele zálohovacího softwaru na dodavatele ochrany dat, říká Nikolay Grebennikov, Vicepresident Research & Development, který do Acronisu přišel od Kaspersky Lab.
Právě jste uvedli novou verzi vašeho zálohovacího softwaru [Acronis True Image 2017 New Generation] (http://www.itbiz.cz/clanky/acronis-true-image-2017-new-generation). Které nové funkce byste zdůraznil?

V nové verzi Acronis True Image 2017 New Generation jsou tři nové významné změny.

Za prvé je v něm zabudována ochrana proti ransomwaru Acronis Active Protection, která poskytuje komplexní ochranu díky detekci neobvyklého chování a pokusů ransomwaru zašifrovat, tedy pozměnit lokální nebo zálohy z cloudu Acronisu. Takže chráníme zálohy proti intervencím ransomwaru a zároveň poskytujeme v případě útoků možnost obnovy z cloudu Acronisu a lokálních cache, což je dnes unikátní spojení ochrany a obnovy v jednom produktu. Součástí aktivní ochrany je engine založený na zkoumání celkového chování systému (behavioral & heuristic engine), který analyzuje celý proces a detekuje pokusy zašifrovat soubory v systému (na předváděčce Nikolay Grebennikov ukázal, že Acronis True Image 2017 rozpozná i když někdo do původního souboru ve Wordu jen něco připíše). Acronis True Image 2017 tento proces utne a umožní obnovu všech původních dat. Nejde o „starou školu“ antivirů, založených na signaturách odhalených napadení, ani o sandboxy, jde o velmi moderní technologii zabezpečení, jak už jsem říkal, behaviorální heuristickou.

Druhým novým prvkem je Acronis Notary pro autentizaci na bázi blockchain, a třetím je Acronis ASign pro certifikaci dokumentů chráněných technologií blockchain, která je distribuovanou nezaměnitelnou databází, která umožňuje a zjednodušuje uživatelům kdykoliv verifikovat autentičnost informací. Když soubory uložíte do zálohy, a pak je obnovíte, po měsíci, několika letech, můžete si být jisti, že půjde o naprosto stejný soubor, jaký jste před dlouhým časem do zálohy uložili. ASign zase dovoluje více stranám vytvářet a certifikovat dokumenty se zabezpečeným a veřejně auditovatelným podpisem, s partnery, zaměstnanci, nebo i přáteli, bez nutnosti používat klíče PGP (Pretty Good Privacy), nebo jiných komplexních způsobů. Jednoduše uložíte soubor do úložiště Acronis cloud, pošlete e-mail protistranám aby jej podepsaly a je hotovo. Nikdo tento podpis už z Acronis Notary nemůže vymazat ani změnit.

V jaké pozici se cítíte být díky těmto novým bezpečnostním prvkům v zálohování?

Acronis je dnes díky těmto novým prvkům oproti konkurentům v jedinečné pozici na trhu. Ani Veeam, Symantec nebo CrashPlan nemají technologie, jaké Acronis právě uvedl na trh. Acronis dnes už není jen společnost dodávající řešení pro zálohu a obnovu dat, ale mnohem více, nabízíme ochranu proti ransomwaru, řešení pro autentizaci dat a pro certifikaci dokumentů.

Produkt Acronis True Image 2017 New Generation je určen pro ochranu koncových stanic. Máte také podniková řešení pro SMB až enterprise?

Určitě, řešení pro podniky Acronis má. Jde o Acronis Backup, Acronis Backup Cloud, Acronis Access pro sdílení dat a bezpečný přístup do podnikových aplikací, nebo Acronis Storage. Nové technologie, které jsme představili dnes v Acronis True Image 2017 New Generation, v těchto řešeních pro podniky představíme v příštích několika měsících.

Exit mobile version