Acronis sjednocuje zálohování ve fyzickém, virtuálním i cloudovém prostředí

Rozšíření ochrany dat do cloudu, na všechny fyzické a virtuální systémy a mobilní zařízení s podporou 15 nejrozšířenějších platforem. Pouhá tři kliknutí k instalaci, dle výrobce dvakrát vyšší rychlost než nejbližší konkurent a obnova do 15 sekund. Tak lze v kostce popsat zásadní novinku na poli produktů pro oblast zálohování společnosti Acronis.
Acronis, coby dodavatel řešení zaměřených na oblast zálohování a obnovy dat, není na českém trhu žádným nováčkem. Česká a Slovenská republika naopak podle Zdeňka Bínka, zodpovědný za prodej řešení Acronis na těchto trzích, patří dlouhodobě k nejsilnější v regionu střední a východní Evropy. Objem prodeje a služeb zde převyšuje např. ten realizovaný v Polsku. Novinka Acronis Backup 12, kterou Acronis právě celosvětově představil, je podle něj zcela zásadním produktem.

Klade za cíl kompletně ochránit digitální obraz celého podniku v situaci, kdy rapidně roste podíl digitálních podnikových aktiv rozmístěných na různých zařízeních a v různých lokalitách a firmy čelí novým hrozbám, jaké přináší např. ransomware. Reaguje tak na potřebu zálohovacího řešení, které poskytne ucelenou ochranu dat napříč různými lokalitami a platformami, což je realita, ve které v poslední době funguje stále více firem.

To, že se zálohování dat a jejich obnova staly jednou ze dvou hlavních priorit v příštích 12 měsících, potvrzuje také analytická společnost Enterprise Strategy Group (ESG). „Provozní platformy se neustále rozvíjejí, objem dat narůstá a původní přístupy k zálohování a obnově dat nepostačují, a proto narůstá potřeba rychlejších a ucelenějších řešení ochrany dat,“ uvádí Jason Buffington, hlavní analytik Enterprise Strategy Group (ESG).

Acronis Backup 12

Acronis Backup 12 na tyto požadavky odpovídá nabídkou jednotného řešení s centrální ovládací konzolí, která umožňuje uživatelům přehlednou a ucelenou správu a rychlou obnovu podnikových dat bez ohledu na jejich umístění.

Firmy tak mohou efektivně chránit podniková data v hybridních cloudových prostředích – ať už se nacházejí v cloudu, on-premise, ve virtuálních a fyzických systémech, na vzdálených lokalitách či na mobilních zařízeních. Přitom mají plnou kontrolu nad svými daty z jednoho rozhraní v kombinaci s výkonnou obnovou dat, která je v případě ztráty dat či vnějšího útoku rychlejší než doposud.

Firmy tak mohou řešení využít například jako odpověď na hrozby typu ransomwaru. Podle Zdeňka Bínka se už v praxi (u zákazníků Acronisu) prokázalo, že firma, která pravidelně vhodným způsobem zálohuje, se může kyberzločincům požadujícím vysoké částky za rozšifrování napadených systémů účinně. Návrat k poslední záloze díky systíému umožňujícímu rychlou obnovu firmě umožní bez větších problémů pokračovat ve svém fungování, a to s mnohem nižší ztrátou, než kdyby zaplatila řádově desítky tisíc dolarů „vlastníkovi“ ransomwaru.

Dvanáctá verze řešení přitom nabízí celou řadu možností obnovy dat, včetně obnovy souborů, e-mailů a databáze; obnovy celého systému včetně obnovy na „holé železo“, aktivní obnovy, okamžité obnovy a vmFlashBack; obnovy po havárii z cloudu; a doručení dat na fyzickém nosiči. Acronis Backup 12 rovněž umožňuje IT manažerům migrovat data, aplikace a systémy na jakoukoliv platformu.

Klíčové vlastnosti a funkce Acronis Backup 12

• Zálohování virtuálních platforem – kompletní ochrana virtuálních infrastruktur včetně VMware ESXi a Microsoft Hyper-V (nejen VM) s obnovou na odlišný hardware.

• Integrace cloudu s novou centrální webovou konzolí – možnost sjednotit ochranu dat v cloudu a on-premise prostřednictvím zálohování a správy všech individuálních pracovních prostředí v lokálním i cloudovém umístění, na fyzických systémech, virtuálních platformách a strojích – vše z jednoho místa na jakémkoliv zařízení.

• Doba obnovy (RTO) s Acronis Instant Restore za méně než 15 sekund – řešení požadavků po kontinuitě podnikání a potřeby být stále „online“ s patentovanou technologií Acronis Instant Restore umožňující IT manažerům dosáhnout RTO v řádu sekund.

• Podpora cloudových prostředí s hybridní cloudovou architekturou – široká podpora cloudových platforem, podpora zálohování fyzických a virtuálních systémů i Microsoft Azure VM a Amazon EC2.

• Ochrana PC, Mac a mobilních zařízení – ochrana koncových bodů s podporou všech současných platforem a zařízení včetně Microsoft Windows PC a tabletů, počítačů Mac, zařízení iPad, iPhone i zařízení Android.

• Datová ochrana pro široké spektrum infrastruktury a zařízení Microsoft – včetně Microsoft Exchange, Office 365, SharePoint, Active Directory, Windows Server, Windows PC, Hyper-V, Azure a Azure Stack (v okamžiku jeho uvedení na trh). První komerčně dostupné řešení, které bude podporovat připravovaný Microsoft Windows Server 2016, včetně Hyper-V s RCT (resilient change tracking).

Exit mobile version