Active Backup for Business od Synology

Zálohování firemních dat s sebou přináší mnohé úkoly, se kterými se musí IT oddělení poprat. Data jsou totiž uložena na klientských počítačích, na virtuálních serverech nebo na fyzických serverech.

Inteligentní zálohování by mělo být centralizované, zálohy by měly vytvářet podle určitého plánu, bez nutnosti zásahu uživatele nebo administrátora. Rotace verzí zálohy by měla být automatická a nastavitelná pomocí určité politiky. Důležitým faktorem je také množství dat, protože efektivita zálohování má vliv na celkovou finanční náročnost řešení. Synology proto představila svoje řešení pro zálohování klientských PC, fyzických a virtuálních serverů s název Active Backup for Business. Jde o balíček pro Synology NAS, který přináší výhody pokročilých nástrojů pro zálohování, avšak bez licenčních poplatků.

Funkce, které pomohou

Active Backup for Business bez licenčních poplatků

Konsolidace úloh zálohování pro fyzická i virtuální prostředí a v případě potřeby rychlé obnovení souborů, celých počítačů nebo virtuálních počítačů – na kompatibilních modelech zcela bez licencí. Active Backup for Business (ABB) je software pro zálohování a okamžité obnovení, který je bezplatnou součástí zařízení Synology NAS, umožňuje bez dalších nákladů na softwarové licence zálohovat neomezený počet koncových bodů Windows, systémů VMware, Hyper-V a souborových serverů. Umožňuje tak zálohovat nikoliv data, ale celou firmu. Současně se tak vyřeší tři hlavní problémové oblasti. Práce přesčas z důvodu výpadku služby? Problémy s časově náročnými nasazeními nebo dlouhými dobami zálohování? Starosti s využitím úložiště? Díky balíčku Active Backup for Business se lze s těmito problémy dobře vypořádat. Výpadky služeb bolí a mohou ohrožovat zisky i pověst značky. Pomocí balíčku Active Backup for Business lze data, aplikace i služby rychle obnovit a zajistit tak nepřetržitý provoz firmy.

Efektivita

Komplexní ochrana dat a efektivita zálohování by neměly být kompromisem, ale samozřejmostí. Balíček Active Backup for Business umožňuje významně zkrátit dobu zálohování, zvýšit efektivitu využití úložiště a současně komplexně chránit data. Synology uvádí, že jeho instalace a nasazení je jednoduché. Ke spuštění balíčku Active Backup for Business je třeba pouze zařízení NAS a instalaci lze provést na pár kliknutí.

Vzdálená kopie pro obnovení po havárii

Ochranu dat lze rozšířit replikováním dat zálohy do jiného zařízení Synology NAS pomocí služby Snapshot Replication a ponechat prostor úložiště deduplikovaný. Obnovení pomocí úloh vzdálených záloh v případě havárie na produkčním pracovišti je tím podstatně usnadněno

Rada a návod od Synology

Synology také navádí, jak zálohovat a znovu propojit službu Active Backup for Business s balíčky pro zálohování systému DSM.

Synology doporučuje vytvářet kopie dat služby Active Backup for Business v souladu se strategií zálohování 3-2-1 (3 kopie; 2 média úložiště; 1 na jiném místě). V případě havárie IT pak totiž lze lze obnovit data i nastavení úloh služby Active Backup for Business a pokračovat v zálohování nebo obnovení zařízení. Kopie dat a nastavení úloh služby Active Backup for Business je možné vytvářet pomocí balíčků pro zálohování systému DSM – Snapshot Replication a Hyper Backup a využít přitom výhody technologie globální deduplikace služby Active Backup for Business. Snapshot Replication umožňuje neustále replikovat data do jiného zařízení Synology NAS a v případě havárie IT pomáhá s obnovením normálních služeb. A pokud je k dispozici pouze jedno zařízení Synology NAS, lze pomocí služby Hyper Backup zálohovat data do jiného úložného média nebo do veřejných cloudů. Je-li zapotřebí použít data, která byla dříve uložena ve službě Active Backup for Business, lze data služby Active Backup for Business znovu připojit. Tento návod provede uživatele (administrátora) postupem zálohování a opětovného připojení dat služby Active Backup for Business pomocí služeb Snapshot Replication a Hyper Backup.

Něco nakonec

Synology uvádí, že její Active Backup for Business přispívá k chytřejšímu IT. Je tomu tak z důvodů:

Exit mobile version