AEC: V oblasti bezpečnosti je klíčový široký záběr

Společnost AEC je na trhu již 25 let a tvrdí o sobě, že vystupuje jako nezávislý dodavatel v roli arbitra ICT bezpečnosti. Proč to o sobě může tvrdit a co je v AEC nového, jsme se ptali Tomáše Strýčka, ředitele AEC, která je členem Cleverlance Group.
Mohl byste stručně představit AEC jako dodavatele bezpečnostních řešení?

AEC je členem Cleverlance Group a jsme integrátorem bezpečnostních řešení a technologií, jsme na trhu už přes 25 let. Specializujeme se na bezpečnost informačních systémů, a to jak v oblasti dodávek řešení, tak v oblasti služeb. Jdeme cestou integrátora bezpečnosti. Pod tímto pojmem si lze představit někoho, kdo analyzuje současný stav, navrhne řešení a dodá takové, jaké přesně splňuje dané podmínky bezpečnosti podle potřeb daného byznysu. Kromě toho se AEC vždy snaží stát jako nezávislý dodavatel.

Co znamená ve vašem pojetí nezávislý dodavatel bezpečnostního řešení?

Tomáš Strýček, ředitel AEC

Pod pojmem nezávislý dodavatel chápeme, že jsme vždy schopni nabídnout, a také nabízíme, více než jedno řešení, takže nejsme ani my, ani náš zákazník v tomto ohledu ničím vázáni. Zákazníkům tedy vždy nabízíme to, co je pro něj nejvhodnější. Informace o našich dodavatelích technologií a certifikace našich zaměstnanců jsou zveřejněny na našem webu www.aec.cz.

Proč si zákazníci vybírají pro dodávky bezpečnostních řešení právě AEC?

Jednak jsem uvedl naši nezávislost na dodavatelích bezpečnostních technologií, jednak jde o odbornost našich zaměstnanců. Zároveň jde o důvěru zákazníka ve značku AEC, která zde už působí dlouho, vždy se snažíme držet vysoký standard a nikdy z něj nesejít.

V čem spočívá odbornost vašich zaměstnanců?

Naši zaměstnanci mají na oblasti bezpečnosti a technologií, v nichž působí, nejrůznější certifikace. Díky tomu můžeme v AEC garantovat v našich dodávkách kvalitu. Snažíme se být v kvalitě lídrem na trhu, abychom byli jakýmsi etalonem.

Na trhu jste již 25 let, nikdy však nelze ustrnout. Připravujete nějaké novinky?

Veřejnost si brzy všimne našeho nového webu, který připravujeme v moderním pojetí a trendech. Uvědomujeme si, že se musíme zaměřit na přínos naší práce, než na její obsah. Takto bude firma AEC prezentována i na našem novém webu. Nejde však o novinku jedinou. Mezi další, na něž se zaměřujeme, je oblast mobilní bezpečnosti, internetová bezpečnost a bezpečnost zaměřená proti finančnímu malwaru. Dále jde o projekty, které reagují a navazují na Zákon o kybernetické bezpečnosti.

Jste členem Cleverlance Group. Kdo všechno do této skupiny spadá a čím se zabývá?

O AEC jsme už stručně pohovořili. Do Cleverlance Group samozřejmě spadá ještě softwarehouse Cleverlance, kde pracuje přes 450 zaměstnanců, dále TrustPort, CTS řešící produkty investičního bankovnictví a připravujeme další. Cleverlance je jakýmsi technologickým inkubátorem nových celků, které se pak mohou stát novou dceřinou společností. V celém holdingu sdílíme některé služby, které by měly být společné. Vždy je velmi jednoduché si vytáhnout specialistu na danou oblast a vytvořit tým, kdy AEC řeší bezpečnost a specialista z jiné skupiny holdingu řeší onu problematiku zákazníka, v níž je nutné bezpečnost řešit. Velkou symbiózu vidím v bezpečnosti aplikací při jejich vývoji, kdy s Cleverlance, která aplikace vyvíjí, spolupracujeme právě v oblasti bezpečnosti. Implementujeme bezpečnost do všech postupů ve spolupráci s jejími týmy. Toto samé ale pak díky nabytým zkušenostem můžeme předvádět na trhu i s jinými firmami, tzv. třetími stranami. Často je AEC dodavatelem bezpečnosti, zatímco dodavatelem systému, pro nějž je třeba bezpečnost řešit, jiná společnost, například IBM či jiná. Práce pak probíhá v klasickém trojúhelníku, kdy na jednom jeho vrcholu stojí zákazník, na druhém dodavatel systému, na třetím AEC jako dodavatel celkové bezpečnosti jako arbitr bezpečnosti.

IT bezpečnost v sobě skrývá mnoho různých oblastí. Které problémy jsou v současné době nejaktuálnější?

Letošní, již dvacátá čtvrtá, konference Security se uskuteční 17. února v Praze

Každý rok zahajujeme tradiční konferencí Security, kde se snažíme na podobné otázky zodpovědět a obeznámit české bezpečnostní specialisty s aktuálními hrozbami i možnými metodami ochrany. Letošní, již dvacátá čtvrtá, konference se uskuteční 17. února v Praze. Vystoupí na ní téměř 30 řečníků včetně několika zahraničních kapacit, kteří přijedou do České republiky jen kvůli této akci. Konference má totiž také obrovský přesah i mimo přednáškové sály a představuje jedno z nejdůležitějších networkingových setkání security specialistů.

Exit mobile version