Akvizice završena: Dell EMC a Dell Technologies

Skupina EMC je definitivně koupena společností Dell s platností od 7. 9. 2016, bude vystupovat pod novým názvem Dell EMC a Michaelovi Dellovi zůstala Dell Technologies, jejíž je jediným zaměstnancem.
Celá situace s trochu zavádějícím úvodem znamená, že Michael Dell, který stáhnul Dell už před více lety z burzy a poté se před nějakými třemi lety rozhodl koupit bývalého OEM partnera a poté konkurenta EMC, kontroluje prostřednictvím Dell Technologies nově vytvořenou soukromě vlastněnou společnost Dell EMC. Dell touto akvizicí nekoupil samotnou EMC, ale i její sesterské firmy Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream a VMware.

Dell EMC je v současné době s obratem 78 miliard dolarů největší soukromě vlastněnou firmou na světě, která obsluhuje 98 % firem z Fortune 500, má 140 000 zaměstnanců, působí ve 180 zemích, ve kterých poskytuje služby full-time 30 000 zákazníkům. VMware zůstává jedinou veřejně obchodovatelnou firmou se značným podílem Michaela Della.
Dell EMC dnes tvoří několik divizí, které mají za úkol obsloužit zákazníka stylem end-to-end, tj. od infrastruktury až po klientské zařízení. Výsledkem je několik divizí, které se budou zaměřovat na klientskou část, infrastrukturní, globální služby a samostatná řešení (Pivotal, Virtustream…). Zvláštní důraz bude Dell EMC klást na cloud, který tímto spojením technologií bude pokrývat co se týče infrastruktury prakticky celý, od hardwaru přes virtualizaci až o jeho řízení a bezpečnost.

Dalším milníkem bude únor 2017, kdy Dell a EMC sladí své finanční roky a distribuční plány. V současné době jsou registrace obchodních případů Dell a EMC provázány až na úrovně poboček a probíhá cross-sell přes obě části Dell EMC.

Exit mobile version