Altron a BrandCloud rozšiřují platformu pro digitální byznys

Cloudová platforma BrandCloud, která původně vznikla jako nástroj pro designéry a marketingová studia, doznala podstatného rozšíření, díky němuž vstupuje do světa správy, řízení a distribuce digitálního obsahu firemních zákazníků bez ohledu na jejich obor podnikání.
Český start-up BrandCloud, do kterého letos v únoru vstoupila společnost Altron, svou platformu doplnil o interaktivní vrstvu, díky které je nyní možné pohodlně vytvářet a upravovat libovolný elektronický obsah, tedy nejen grafický materiál a design, ale také například smlouvy, projektové výkresy a multimediální soubory, a to uvnitř i mimo firemního prostředí.

K dispozici jsou nově funkcí, které činí z BrandCloudu nástroj vhodný pro podporu firemní spolupráce, jako jsou například verzování, snadné rozesílání souborů a správa uživatelských práv a skupin. Interaktivní vrstva metadat poté poskytuje informace o souborech, uživatel tak ihned dostává například informaci, jakým způsobem daný soubor využívat – jako jsou například grafické podklady či digitální obsah.

V rámci vstupu Altronu do projektu došlo také k přesunu provozu BrandCloudu na novou bezpečnou infrastrukturu, která je umístěna v ČR. Samotný obsah je uložen v datovém skladu, kde je plně zabezpečen (včetně zálohování). Odtud je kdykoliv a odkudkoliv k dispozici všem uživatelům s příslušným oprávněním. K novinkám patří také možnost integrovat sociální sítě, distribuovat obsah pro e-shopy nebo se přímo připojit k redakčním systémům webových portálů.

BrandCloud přichází s novými funkcemi pro efektivní distribuci digitálního obsahu, které mohou využít firmy bez ohledu na obor podnikání .

Platforma BrandCloud již díky tomu není pouze úložištěm, ale komplexní platformou pro spolupráci na digitálním obsahu. Cílí především pro střední a větší společnosti (SMB a SOHO), i nadále však zůstává k dispozici varianta vhodná pro sdílení a tvorbu marketingového obsahu malých týmů. „Chceme se podílet na rozvoji oborových řešení. Kromě řady nových funkcí proto vyvíjíme specializované verze pro vzdělávání, právní a projekční kanceláře spolu s enterprise variantou, kterou lze upravit na míru potřebám zákazníků,“ uvádí Karel Drašnar z BrandCloudu.

Exit mobile version