Apple a IBM vydali 10 nových firemních aplikací

Společnost Apple ve spolupráci s IBM tento týden představila desítku nových aplikací, které jsou určeny pro firemní uživatele a zaměstnance veřejné správy. Pojďme se na ně podívat blíže.

Apple a IBM spustili svůj projekt, jehož cílem je vyvíjet iOS aplikace pro různá odvětví od bankovnictví, přes zdravotnictví, až po retail, asi před rokem. První aplikace se objevily v prosinci minulého roku, další pak přibyly v březnu a dubnu tohoto roku. Celkem tak obě firmy doposud zpřístupnily 22 aplikací, které nyní doplní desítka aplikací nových. Pojďme si je v krátkosti představit.

Shift Track pro manažery (iPad)

Shift Track je jakýsi chytrý organizátor, díky kterému mají manažeři v reálném čase přístup k přehledu úkolů, na nichž v dané chvíli pracují jejich zaměstnanci. Aplikace mimo jiné umožňuje nahlížet do kalendářů pracovníků, sledovat jimi odpracované hodiny nebo snadno vyřizovat různé požadavky zaměstnanců.

Shift Sync pro zaměstnance (iPhone, Apple Watch)

Tato aplikace naopak poskytuje lepší kontrolu nad pracovními úkoly samotným zaměstnancům. Shift Sync umožňuje pracovat s kalendářem, přijímat či odmítat jeho změny či zasílat vedoucímu pracovníkovi žádost o schválení dovolené (kterou tento může následně povolit či zamítnout skrze Shift Track).

Travel Plan pro zaměstnance na cestách (iPhone)

Jak již její název napovídá, tato aplikace má zjednodušit plánování služebních cest. Travel Plan uživateli po analýze jeho kalendáře nabízí tipy na navštívení zajímavých míst a postupně se učí, o jaké věci zaměstnanec zájem má a o které nikoli.

Travel Track pro zaměstnance na cestách (iPhone, Apple Watch)

Travel Track shromažďuje všechny relevantní informace a data, týkající se dané cesty. Uživatel tak v aplikaci nalezne například informace týkající se letu či rezervace hotelu.

Loan Advise (iPad)

Loan Advise napomáhá poskytovatelům půjček nabízet klientům personifikované řešení. Poskytovatelé díky němu mohou shromažďovat informace o svých klientech v reálném čase a nabízet jim produkty ušité na míru, přičemž žadatelé o půjčku mají možnost přímo v telefonu jednotlivé nabídky procházet a z nabídky si vybírat.

Loan Track pro poskytovatele půjček (iPhone)

Poskytovatelé půjček díky této aplikaci mají přehled nad zpracovávanými půjčkami a problémy, které se při jejich schvalování vyskytly. Přímo z aplikace je pak možné žadatele e-mailem či textovou zprávou vyrozumět o případných problémech.

Expert Resolve pro pracovníky v servisních centrech (iPad)

Expert Resolve je šikovným pomocníkem pro pracovníky v servisních centrech, kterým poskytuje relevantní historická data. V závislosti na nich aplikace nabízí řešení, jež se v minulosti uplatňovala v podobných případech, a používá prediktivní analýzu k odhalení dalších potenciálních problémů, jež technik může vyřešit preventivně.

Asset Inspect pro techniky (iPhone)

Tato aplikace technikům díky prediktivní analýze ukáže „nejpravděpodobnější příčinu problému“ a k jeho řešení nabídne potřebné manuály a tipy na opravu.

Field Inspect pro vládní zaměstnance (iPad)

Field Inspect šetří čas pracovníkům, kteří provádějí kontroly fungování vládních agentur. Jak uvádí Apple u popisu této aplikace, Field Inspect umožňuje snadné zadávání a přenášení informací přímo do vládních systémů.

Safe Site (iPhone)

Safe Site využívá zabudovanou kameru a mikrofon telefonu k okamžitému zaznamenání problému, který se vyskytne na stavbě. Díky této aplikaci mezi sebou zaměstnanci mohou sdílet upozornění a informovat se o různých problémech. Safe Site umí uživatele také informovat při vstupu na nebezpečné místo automaticky.

Zástupci Apple ani IBM se bohužel blíže nevyjádřili k tomu, do jaké míry je o jejich firemní aplikace zájem.

Exit mobile version