Barevný tisk formátu A3 v extrémně kompaktním provedení

OKI C844

Kompaktní barevná A3 tiskárna OKI C844, dle výrobce nejmenší na trhu, má potenciál zastávat ve firmách roli běžné kancelářské tiskárny a zároveň malého grafického centra pro rychlý tisk firemních propagačních materiálů na vyžádání, včetně specifických oborů, jako je retail. Uplatní se také všude tam, kde je třeba tisknout ve formátu A4 i A3 a zároveň není využití pro velkou a drahou A3 multifunkci.

OKI C844 tiskne oboustranně na širokou škálu médií, od předem nařezaných etiket, přes brožury formátu A6 až po plakáty formátu A3 a bannery s délkou 1,3 metru. Zvládne zpracovat gramáže papíru v rozmezí od 64 do 256 g/m². Barevná LED tiskárna poskytuje ostrý a kvalitní barevný tisk obrazu i textu s víceúrovňovým rozlišením ProQ2400 a fyzickým rozlišením 1200 x 1200 dpi pro ostrý a čitelný tisk drobného textu a nejmenších grafických detailů.

Zařízení tiskne rychlostí až 36 stran A4 a 20 stran A3 za minutu. První výtisk je připraven již za 6,3 vteřiny, zahřátí trvá 20 vteřin od zapnutí a 10 vteřin z úsporného režimu. Při ověřování nám první stránka ze spící tiskárny vyjížděla zhruba za 17 vteřin, od zapnutí trval první výtisk kolem 27 vteřin.

Miniaturní rozměry pro A3 tisk

OKI C844
OKI C844

Nové barevné tiskárny OKI C844 mají být podle výrobce nejmenší A3 barevné LED/laserové tiskárny pro profesionální kanceláře, s rozměry odpovídajícími o třídu menším A4 modelům. Pro zajímavost jsme se proto podívali na barevné A4 tiskárny OKI, ty jsou dostupné ve 4 řadách (C300, C500, C600 a C700), přičemž objemově A3 model C844 (45 x 55 x 36 cm, 40 kg) zabírá méně prostoru než A4 modely C712 i C612. Obdobně to platí i z hlediska půdorysu. Kde ale OKI C844 své A4 sestry překonává, je hmotnost – i nejtěžší A4 model C712 je o pětinu lehčí. Jedná se tedy skutečně o extrémně kompaktní, ale přitom velmi robustní tiskové zařízení.

Tiskové náklady a cena

OKI C844

Běžná prodejní cena A3 barevné LED multifunkce OKI C844 je zhruba 23 tisíc korun bez DPH. Tiskové náklady jsou u OKI C844 velmi příznivé, především co se týká černobílého tisku, kde s tonerem na 5 tisíc stran tisknete černobíle za 26 haléřů na stránku a u toneru na 10 tisíc stran za 16 haléřů. U barvy stojí barevná A4 v pětiprocentním pokrytí CMY 1,80 Kč a s tonery na 10 tisíc stran 1,30 Kč za stránku. Vycházeli jsme z běžných internetových cen bez DPH, které se u různých prodejců mohou lišit i více než o 100 korun u jednoho toneru. Kompletní sada tonerů CMYK vyjde na zhruba 10-15 tisíc korun (5 tisíc/10 tisíc stran).

Startovací tonery dodávané s novým zařízením mají kapacitu 2500 stránek a výrobcem doporučovaný pracovní cyklus je 1500-5000 stránek za měsíc. Standardní zásobníky pojmou 400 listů, maximální kapacita tiskárny včetně 4 volitelných zásobníků činí 2540 listů papíru.

Funkce a ovládání

Tiskárna OKI C844 je vybavena přehledným displejem se snadným ovládáním. Nová zapékací jednotka šetří energii a umožňuje rychlé zapnutí, zahřátí a ztišení tiskárny. Hlučnost při tisku nepřesahuje 54 dB a režim automatického vypnutí při nečinnosti omezí spotřebu na 0,15 W.

Funkce Private Print a volitelná technologie ověřování uživatelů Card Release zabraňují neoprávněnému přístupu k zařízení, zajišťují ochranu firemních dat a pomáhají při plnění požadavků GDPR. K pohodlí při mobilním tisku přispívá technologie NFC a podpora řešení Apple AirPrint a Google Cloud Print 2.0. Automatický oboustranný tisk snižuje spotřebu papíru. K zařízení je bezplatně dostupná aplikace Print Job Accounting pro sledování objemu tisku jednotlivých uživatelů, pracovních skupin a oddělení, která umožňuje snadno řídit a rozúčtovávat náklady na tisk.

Nejen pro obchody a kanceláře

Kompaktní a cenově úsporné barevné tiskárny OKI C844 pro maloobchodní prodejce jsou vybaveny digitální technologií LED a přinášejí rychlý tisk v profesionální kvalitě na širokou škálu médií přímo v kanceláři či prodejně. Nezáleží na tom, zda se jedná o showroomy automobilů, prodejny s módními oděvy nebo uličky s potravinami a nápoji. Na jediné tiskárně v místě prodeje lze potisknout celé spektrum médií. Například bannery, POS materiály a štítky na regály mají velký prodejní dopad.

Barevné poutače a kvalitní značení totiž pomáhají zvyšovat hodnotu nákupů. Nebudete již potřebovat externí tiskárny pro velkoformátový tisk, ani další řezací zařízení nebo speciální tiskárny. Velké i malé formáty si budete moci vytisknout na jednom kompaktním zařízení. Je možné používat předem nařezaná média, značení, plakáty, regálové prezentace, bannery, další předností je flexibilní kapacita papíru a vysokokapacitní tonery pro tisk.

Centrálně spravované šablony umožňují tisknout přímo v prodejně aktuální propagační materiály v korporátním layoutu. Kompaktní rozměry zařízení OKI přitom šetří prostor, takže je lze umístit kamkoliv. Díky jednoduché obsluze budou schopni spotřební materiál vyměnit a tiskárnu používat všichni zaměstnanci. Výhodou je tříletá záruka se servisem u zákazníka po zaregistrování produktu a za podmínky používání originálního spotřebního materiálu.

Proč zvolit OKI C844

Díky LED technologii, skutečně kompaktní velikosti půdorysu A4, vysoké rychlosti a kvalitě tisku je OKI C844 ideální volbou pro všechny typy firem, kde záleží na profesionální prezentaci. Výrobce s nimi míří kromě kanceláří například do maloobchodu. Mezi přednosti patří také tříletá on-site záruka pro firmy a balíček praktického softwaru pro lepší využití tiskárny. Uplatní se především pokud někdo potřebuje barevný A3 tisk v profesionální kvalitě a nechce utrácet za A3 multifunkci.

Exit mobile version