Barracuda Networks od distributora Entec

Barracuda Networks u nás byla historicky známa jako dodavatel antispamu a řešení pro zabezpečení e-mailů. Před nějakými osmi lety začali hodně tlačit i na zálohování a obnovu dat, včetně cloudového řešení. Co všechno Barracuda Networks nabízí dnes a na co klade největší důraz odpovídali Petra Lichtenbergová, Sales Manager Entec Solutions a Jakub Jančík, Sales Engineer, Barracuda.

V minulém roce jste zařadili do Entec portfolia produkty společnosti Barracuda. Proč a jaký to má pro vaše partnery přínos?
Vedlo nás k tomu rozhodnutí, mít ucelenou nabídku řešení pro naše obchodní partnery, a to i v oblasti IT bezpečnosti. Společnost Barracuda řeší IT bezpečnost komplexně ve čtyřech nejzásadnějších oblastech – ochrana emailu, sítí, webových aplikací a dat. Výrobce si uvědomuje, že zákazníci nerozumí bezpečnosti, nebo mají priority postavené na něčem jiném než na řešení bezpečnosti, a proto se snaží vyvíjet software tak, aby byl co nejjednodušší, počínaje samotným nákupem (jednoduchý licenční model) a konče jednoduchým použitím, kdy bez manuálu zvládnete plnohodnotně obsloužit většinu služeb a produktů. Všechny služby a produkty lze spravovat přes centrální management portál, s výjimkou firewallů, které mají vlastní centrální management a všechno je možné bezplatně otestovat.

Partnerům pomůžeme jak s analýzou řešení, tak s jeho nákupem a implementací. Poskytneme podporu ohledně školení a příp. certifikace, vč. následného proškolení technického suportu u koncového zákazníka.
Jaká je typická doba dodání fyzických produktů od Barracuda Networks, když se v současné době potýkají s logistikou prakticky všichni?
Společnost Barracuda je jeden z mála vendorů, který dodává své HW produkty do tří týdnů!
I přes současné problémy s nedostatkem komponentů a logistikou, dokázala včas zajistit skladové zásoby na evropském trhu a tím může pokrýt potřeby zákazníků. Žádné zásoby nejsou samozřejmě nekonečné, ale v současné době se s nedostatkem nepotýkáme.

Co všechno Barracuda Networks nabízí dnes a na co klade největší důraz?
Barracuda Networks začínala před devatenácti lety s produktem Email Security Gateway, který jak jste poznamenal, slouží k zabezpečení emailových serverů a blokování spamu. Od té doby došlo k značnému rozšíření portfolia a obsahuje zabezpečení pro oblasti emailu, aplikací, dat, a sítí. V současné době je hlavní zaměření společnosti na zabezpečení cloudu a cloudových služeb, jako je např. Microsoft 365.

Jaká je typická doba dodání fyzických produktů od Barracuda Networks, když se v současné době potýkají s logistikou prakticky všichni?
Společnost Barracuda je jeden z mála výrobců, který dodává své hardwarové produkty do tří týdnů! I přes současné problémy s nedostatkem komponentů a logistikou totiž dokázala včas zajistit skladové zásoby na evropském trhu a tím může pokrýt potřeby zákazníků. Žádné zásoby nejsou samozřejmě nekonečné, ale v současné době se s nedostatkem nepotýkáme.

Kde dnes vidí Barracuda Networks svoji pozici, tj. zda jde o SMB, mid-range nebo enterprise segment, případně ve které produktové oblasti?
Hlavní zaměření společnosti Barracuda Networks je SMB, s funkčním přesahem do segmentu enterprise ve všech produktových oblastech. Služby jsou navrhované tak, aby byly snadno použitelné a jednoduše škálovatelné, což ocení koncový zákazník libovolné velikosti, protože získá špičkové zabezpečení bez extra zbytečné zátěže na administrátory.


Jakub Jančík, Sales Engineer, Barracuda
Petra Lichtenbergová, Sales Manager Entec Solutions

O která řešení od Barracuda Networks je největší zájem u nás?
Největší pozornost v současné době vzbuzuje služba Cloud-to-Cloud Backup, zálohovací řešení prostředí Microsoft 365, které nativně zálohování neobsahuje a společnost Microsoft doporučuje pro zálohování dat v jejich prostředí využít služeb třetí strany (Microsoft Services Agreement, sekce 6.b.).

Kde lze produkty Barracuda Networks pořídit?
Nejsnažší je kontaktovat například některého z našich certifikovaných partnerů na řešení od Barracuda Networks v Česku nebo Slovensku. Lokální zastoupení společnosti Barracuda Networks vám může pomoct najít partnera s potřebnou technickou znalostí, který je zároveň nejblíže k vám. Barracuda Networks se nezaměřuje pouze na dodávání řešení, které jsou nejlepší ve své třídě, ale také na odstranění nadbytečné administrativní práce díky jednoduchému licenčnímu modelu, rychlé implementaci a intuitivnímu uživatelskému rozhraní.

Co všechno musí partner distributora s přidanou hodnotou Entec umět, aby mohl produkty a řešení Barracuda Networks prodávat? V čem jste schopni svým prodejním partnerům pomoci?
Barracuda Networks nabízí svým partnerům komplexní a atraktivní partnerský program. Díky participaci v něm partneři společnosti Barracuda Networks můžou využívat mnohé výhody, jako je ochrana projektů, výhodnější ceny nebo příspěvky na marketing. Partneři, který mají zájem spolupracovat se společností Barracuda Networks, zahájí spolupráci tak, že navštíví její webové stránky a vyplní jednoduchý kontaktní formulář. Lokální tým je poté kontaktuje a pomůže jim s celým procesem, včetně technických a obchodních školení. Všichni partneři mají také přístup k samovzdělávacímu portálu Barracuda Campus, který umožňuje získat i ty nejvyšší dostupné certifikace.

Exit mobile version