Berlínské Cisco Live v Praze

Několik dní po Cisco Live 2017, které se konalo v Berlíně, se totéž odehrálo v menším měřítku v Praze pro několik desítek partnerů a zákazníků. Zeptali jsme se Milana Habrcetla, Cisco Business Development Managera, jaké byly ohlášeny hlavní novinky, včetně spolupráce s A10 Networks, který má pro ČR a SR výhradní zastoupení VPGC, distributor s přidanou hodnotou.
S čím přišlo Berlínské Cisco Live?

Na Cisco Live byly ohlášeny zajímavé novinky v oblasti bezpečnosti, zejména nová řada Next Generation Firewallů Firepower řady 2100. Druhou novinkou, která byla představena pro evropské publikum byla Secure Internet Gateway. Je určena pro ochranu zařízení připojených mimo firemní síť a mimo VPN a poskytuje tak ochranu bez ohledu na to, kde se uživatel nachází a jak je připojen.

Milan Habrcetl, Cisco

Má Cisco ještě nějaké další novinky?

O společnosti Cisco se ví, že neustále provádí nějaké akvizice. Z portfolia, které bylo v Berlíně na Cisco Live ohlášeno, jde právě o integraci nových akvizicí do podoby Secure Internet Gateway. Jde o integraci mezi Cisco Umbrella, Advanced Malware Protection, Threat Grid a Cloud Web Security – unikátní řešení celé realizované v cloudu. Cloudové bezpečnostní technologie využívající umělé inteligence a strojového učení nám umožňují snižovat dobu do odhalení probíhajícího „zero-day“ útoku. Průměrný čas je nyní 6,5 hodiny od zahájení útoku, což je rekordní hodnota. Firmám také cloud umožňuje rychle nasadit bezpečnostní řešení bez nároku na instalaci hardwaru a softwaru a jejich provoz.

V souvislosti s ohlášením nových řad Cisco také ukončilo některé staré, jako například Cisco SSL Appliance, dedikované appliance pro inspekci zašifrovaného síťového provozu HTTPS.
Proto jsme také na dnešní seminář zahrnuli i prezentaci našeho hosta Alexandra Kreutze z A10 Networks, která oblast SSL offloadu velmi efektivně řeší, vedle load balancingu a obrany anti-DDoS proti distribuovaným útokům pomocí svých dedikovaných appliancí. Společnost A10 je kromě toho technologickým partnerem Cisca a pokrývá velká nasazení v datových centrech v oblasti load balancingu a inspekce zašifrovaného SSL provozu (SSLi – SSL inspection).

Alexander Kreutz, A10 Networks
Exit mobile version