Bezpečnostní byznys s Covid-19 rostl

Kevin Isaac, Senior Vice President Sales, Sophos EMEA

Rostl nejen prodej notebooků a tiskáren, ale i řešení antimalwaru. Zeptali jsme se například Kevina Isaaca, který pracuje u společnosti Sophos na pozici Senior Vice President Sales pro náš region EMEA.

Jak fungoval bezpečnostní byznys v roce 2020, kromě jiného s obrovským meziročním nárůstem řízených služeb?

Společnost Sophos rostla v regionu EMEA rychleji než trh. Covid ještě zrychlil digitální transformaci a v oblasti IT bezpečnosti jsme jedním z hlavních hráčů. Sophos portfolio příští generace, které představuje naši nejpokročilejší bezpečnostní nabídku, roste přes 30 % ročně, a nyní představuje 70 % našich příjmů. Neexistuje dnes na trhu silnější, inovativnější, obsáhlejší, nebo otevřenější platforma příští generace. Na Sophos navázaní MSP partneři pokračují v růstu a stali se jednou z našich nejstrategičtějších oblastí, na které se zaměřujeme. Naše příjmy z řízených služeb rostly za poslední čtyři roky o více než 50 % ročně a nic nenaznačuje, že by mělo dojít ke zpomalení – ve skutečnosti řízené služby stále zrychlují. Náš program pro MSP teď podporuje více než 12 500 globálních a regionálních MSP partnerů na celém světě, což představuje 30% nárůst od začátku fiskálního roku společnosti v dubnu 2020. Fakturace MSP se v tomto období také zvýšila o 56 %, přičemž růst MSP v regionu EMEA byl ještě vyšší, s 60% meziročním nárůstem za prvních šest měsíců našeho současného fiskálního roku, který začal v dubnu 2020.

Když se podíváme na zrychlující digitální transformaci, jaká je dnešní role partnerského kanálu? Jak mohou partneři pomoci zákazníkům přetvořit se a vytěžit z omezených bezpečnostních zdrojů maximum?

Sophos se ve své roli globálního lídra v kyberbezpečnosti soustředí na inovace a především na ochranu zákazníků. I když máte skvělý nástroj, je velmi obtížné jej instalovat, nasadit a používat, k tomu zpravidla potřebujete armádu bezpečnostních profesionálů SOC (Security Operation Center), kteří jej spravují a provozují. A toto skutečně u velké většiny organizací po celém světě nemůže fungovat. V Sophosu jsme se vždy zaměřovali na poskytování špičkových bezpečnostních nástrojů podnikové třídy, které jsou však dostupné organizacím jakékoliv velikosti od jednoho do 100 tisíc zaměstnanců. Ochrana i jiných, než jen těch velkých podniků je klíčová, protože malé společnosti jsou vystaveny stejným druhům hrozeb, avšak nemají ani zdroje ani nikoho nablízku, kdo by jim s reakcí na ně pomohl.

A to je oblast, kde významnou roli hrají naši partneři s jejich zkušenostmi, znalostmi a schopnostmi naplnit individuální potřeby zákazníků. Je to také důvod, proč stále více investujeme do naší filozofie „Channel First“. I nadále si držíme 100% na kanál orientovaný prodejní model s plnou podporou našich partnerů, kdy jim s nejširším bezpečnostním portfoliem umožňujeme řešit kompletní bezpečnostní potřeby jejich zákazníků. Pro společnosti je důležité, aby mohly koupit technologie od globální firmy s velkým záběrem, avšak na druhou stranu potřebujete lokální ekosystém, v rámci kterého řešíte potřeby lokálních firem, proto jsou naši partneři tak důležití.

Proč myslíte, že byznys řízených služeb roste tak rychle, a jaké jsou v této oblasti další plány společnosti Sophos?

Digitální transformace nás posouvá ke spotřebě, a spotřebou řízená ekonomika posouvá organizace směrem k řízeným službám. Sophos je s touto změnou chování dobře srozuměn. Všem MSP, kteří chtějí pokrýt všechny bezpečnostní potřeby svých zákazníků poskytnutím pokročilých bezpečnostních řešení, nabízíme program Sophos MSP Connect. Díky tomu, že spolupracují jen s jedním výrobcem, mohou MSP svým zákazníkům poskytovat kompletní portfolio bezpečnostních řešení a služeb, které navzájem spolupracují a jsou integrovány. Srdcem programu Sophos MSP Connect je pak platforma Sophos Central, přičemž Dashboard (ovládací panel) Sophos Central Partner programu byl navržen s ohledem na potřeby MSP a umožňuje jim spravovat všechny jejich zákazníky a řídit jejich produkty od Sophosu z jediné plochy.

Managed Services (řízené služby) děláme z perspektivy našich partnerů. Zákazníci potřebují snížit rizika, a partnerství s námi, v rámci kterého my poskytujeme technologie a naši partneři služby, jim to umožňuje. Tento ekosystém je také klíčem k našemu úspěchu.

Exit mobile version