Bitdefender hodlá „urvat“ trh

Bitdefender tvrdí, že dobyde svět se svým řešením proti útokům nultého dne a ochranou virtualizovaného prostředí. Seminář na představení jeho technologie uspořádal distributor s přidanou hodnotou, firma IS4 Technologies. Co účastníkům sdělili, se v kostce dozvíte v tomto rozhovoru s bezpečnostním specialistou světové úrovně Bo Skeelem, Bitdefender.
Na trhu s bezpečnostním softwarem je dnes plno. Co je hlavní výhodou vašeho řešení Bitdefender?
Naše společnost se zaměřuje na co nejlepší detekci a prevenci proti tzv. zero-day-attacks, společně s co nejmenším dopadem na lokální prostředí. Jde o ochranu před škodlivým kódem který ještě nemá signaturu, takže běžné antimalwary jej nerozpoznají. Nejsme výrobcem jen dalšího antimalwaru, máme velmi odlišný přístup k detekci a odstranění škodlivého kódu.

Vše se dnes virtualizuje a přesouvá do cloudu. Máte s vaším řešením odpověď i na ohrožení těchto prostředí?
Ochrana virtualizovaných prostředí je ve středu našeho zájmu, protože vše jednou virtualizované bude. Největším problémem ochrany virtualizovaného prostředí je spotřeba systémových zdrojů. Pokud chcete něco virtualizovat, musíte zároveň zajistit, že jich samotné virtualizační prostředí spotřebuje minimum, a to včetně antimalwaru. Tradiční řešení, včetně antimalwarových, jich spotřebovávají příliš, takže pro běh produkčních aplikací a IT služeb pro zákazníky jich zbývá málo. Přístup Bitdefenderu je opět unikátní. Namísto softwarových agentů, které sedí na jednotlivých virtuálních strojích a permanentně je zatěžují, jsme vše přenesli vně. Pro zákazníky to znamená menší zátěž systémových zdrojů a zjednodušení správy, s jejich téměř nulovým zatížením. Naše technologie pracuje prostřednictvím speciálně upravených virtualizovaných bezpečnostních appliancí (SVA), které centrálně periodicky skenují jednotlivé virtuální stroje – souborový systém, paměť, registry, databáze apod. Je to velmi úsporné a výhod je mnoho. Například díky centrální deduplikaci skenujeme identické soubory na více strojích pouze jednou. Většina konkurenčních výrobců používá klasické lokální skenování na jednotlivých virtuálních strojích. To způsobuje nadměrnou zátěž fyzických výpočetních zdrojů a takzvané antivirové bouře. Oproti tomuto klasickému přístupu šetří Bitdefender Gravity Zone až 70 procent výpočetních zdrojů.

Proč jste vstoupili na český trh?
Bitdefender hodlá dobýt svět a stát se největším výrobcem antimalwaru na světě, s naším vlastním řešením a společně s OEM partnery. Proto také musíme jít do každé země, včetně České republiky.

Kde a jak je Bitdefender u nás dostupný a kdo je zde vaším partnerem?
To je už dnes spíše otázka na našeho lokálního partnera IS4 Technologies patřící do skupiny IS4 (Interface Security), který je jako náš exklusivní Bitdefender Country Partner zde na českém a slovenském trhu naší prodlouženou rukou.

Jak budete IS4 Technologies podporovat?
Všem lokálním partnerům pomáháme při organizování takovýchto akcí, kde uživatele a prodejce seznamujeme s řešením Bitdefender. Pro větší podnikové zákazníky a datacentra poskytujeme podporu 24×7 přímo z našeho centra.

Máte už nějakou představu, jak je Bitdefender v začátcích svého uvedení na lokální trh u nás přijímán?
Na tomto semináři bylo asi 60 lidí. (Pozn. red.: v ten den se v Praze konaly čtyři velké konference, z toho tři na bezpečnost – dvě v podstatě konkurenční.) Viděl jsem jejich zájem, zejména u partnerů, to mně velmi zvedlo náladu. Lidé, kteří sem dnes přišli, dobře pochopili, co je na Bitdefenderu zajímavé a pochopili, čím se liší.

Exit mobile version