Box je nyní propojen s Office Online

Představitelé společnosti Box tento týden oznámili, že uživatelé jejich stejnojmenné cloudové služby nyní mohou přímo z cloudu upravovat dokumenty vytvořené ve Wordu, Excelu a PowerPointu.

Dnes vám představujeme propojení Box s Office Online, díky němuž budete moci snadněji než kdy dříve pracovat s dokumenty vytvořenými ve Wordu, PowerPointu či Excelu odkudkoli a z jakéhokoli zařízení,“ uvedl na oficiálním blogu Box David Still. Office Online uživatelům umožňují vytvářet a upravovat dokumenty ve Wordu, Excelu a PowerPointu přímo z webového prohlížeče.

Uživatelé Boxu tak nyní mohou přímo z této cloudové služby otevírat a upravovat dokumenty vytvořené ve zmíněných třech aplikacích sady Office a ukládat je zpátky na cloud. Kromě toho je možné nové dokumenty v cloudu i vytvářet. Podobné propojení s Office od listopadu minulého roku nabízí i konkurenční Dropbox.

Při spolupráci s Microsoftem Box využil programu Office 365 Cloud Storage Partner, který umožňuje poskytovatelům cloudu propojit jejich služby s Office Online. Podle Stilla se Box do programu zapojil v polovině února.

Jak dodal Still, Box plánuje ve spolupráci s Microsoftem pokračovat i nadále, tudíž se ještě v tomto roce dočkáme propojení mobilních aplikací Box a Office určených pro mobilní operační systémy Android a iOS. I v tomto směru však Box bude teprve dohánět konkurenční Dropbox, jehož podporu Microsoft přidal do svých aplikací Office pro iOS a Android na konci minulého roku.

Microsoft otevřel své Office poskytovatelům cloudových služeb i přesto, že sám nabízí cloudovou službu s názvem OneDrive. I když pod vedením bývalého šéfa Steva Ballmera by takový přístup byl nemyslitelný, současný CEO amerického gigantu Satya Nadella má na věc jiný pohled a jak podotýkají analytici, nový přístup se americkému gigantu v konečném důsledku s největší pravděpodobností vyplatí. „Jednoduše řečeno: obětují několikaprocentní podíl OneDrive na trhu, přičemž potenciálně získají nové uživatele pro Office 365,“ okomentoval propojení Office s Boxem analytik Ross Rubin ze společnosti Reticle Research. Pro Microsoft je totiž mnohem důležitější, aby lidé používali jeho kancelářskou sadu Office, než OneDrive.

Mohlo by vás zajímat:

Exit mobile version