Budoucnost moderní ochrany dat na VeeamON 2021

Danny Allan, CTO, Veeam Software

Danny Allan, CTO, Veeam Software

Jak bude poskytovat nejpokročilejší ochranu dat v cloudových, virtuálních, SaaS, Kubernetes i fyzických v prostředích prezentovala na konferenci VeeamON 2021 společnost Veeam Software.

Veeam také představil inovace týkající se nadcházejících aktualizací své jednotné platformy pro ochranu a správu všech pracovních úloh. Ukázal klíčové inovace cloudových řešení pro AWS, Microsoft Azure, Google Cloud, Microsoft Office 365 a první integraci řešení Kasten K10 for Kubernetes do Veeam platformy, které mají být uvedeny ve druhé polovině roku 2021.

„V uplynulých 18 měsících zažil Veeam své nejplodnější období uvádění produktů na trh, když představil více než 20 novinek jako například Veeam V10 a V11, Veeam Backup for Google Cloud a aktualizace Veeam Backup for Microsoft Azure, AWS a Microsoft Office 365 a mnoho dalších,“ řekl Danny Allan, CTO společnosti Veeam. „Víme, že zákazníci chtějí chránit svá data napříč svým multi-cloudovým prostředím. Díky jednotné platformě Veeam pomáháme zajistit, aby byla všechna data i každá pracovní úloha v bezpečí a snadno obnovitelná bez ohledu na to, kde se nachází.“

Rozšířené cloudové možnosti

Jednotná platforma společnosti Veeam pro ochranu a správu prostředků multi-cloudových prostředí přináší cloudovou mobilitu pro zálohování, obnovu a migraci pracovních úloh v jakémkoli prostředí a má zajistit až 50krát nižší náklady při nativní ochraně cloudových pracovních úloh.

Veeam nyní poskytuje cloudovou podporu pro tři přední hyper-škálovatelné veřejné cloudy – AWS, Azure a Google Cloud – v rámci jediné platformy napříč hybridními/multi-cloudovými prostředími. Součástí je také Cloud Mobility pro zálohování, obnovení a migraci mezi onsite prostředím a veřejnými cloudy.

Veeam také představil podporu pro archivační objektové úložiště pro všechny tři přední poskytovatele hyper-škálovatelných veřejných cloudových služeb Amazon S3 Glacier, Glacier Deep Archive, Azure Archive Storage a Google Cloud a rozšířil podporu nativního zálohování a obnovy pro cloudová prostředí AWS (Amazon EFS) a Azure SQL.

Řešení pro Office365

Veeam Backup for Microsoft Office 365 v6 poskytne nový samoobslužný portál a integraci s Azure Archive a AWS S3 Glacier. Samoobslužný portál snižuje zatížení oddělení IT a obnovu svěřuje do rukou uživatelů. To pomáhá organizacím rozdělit práci mezi týmy, zlepšuje způsob, jakým jsou obnovována data, a šetří čas a námahu při vytváření vlastních portálů, čímž poskytuje rychlejší přístup ke kriticky důležitým datům.

Po celá léta se podle Veeamu vedla debata o tom, kolik kopií Office 365 je potřeba, zda jedna záloha, nebo dodržování osvědčených oborových postupů zálohování pomocí záložní kopie. Ve verzi v6 mohou nyní zákazníci udělat obojí a rychle vytvářet sekundární kopie přímo z objektového úložiště do Azure Archive, Amazon S3 Glacier a Glacier Deep Archive s různými možnostmi doby uchovávání. Uživatelé nyní mohou efektivněji dosáhnout pravidla 3-2-1 pro zálohování, které poskytuje další jistotu při obnově dat z Office 365.

Red Hat a Kubernetes

V reakci na požadavky zákazníků z klíčových vertikál, velkých podniků a poskytovatelů služeb oznamuje Veeam podporu ochrany dat pro hyper-konvergovanou infrastrukturu s Red Hat na Veeam Backup & Replication. To přinese ochranu dat pro Red Hat Virtualization, snížení složitosti správy díky standardizaci na řídicí úrovni řešení Veeam, lepší využití úložiště, zálohování a obnova virtuálních strojů RHV bez agentů a na úrovni obrazů, ochranu dat s využitím sledování změněných bloků a centralizaci a správu záloh RHV v záložních úložištích Veeam.

Novinkou je také integrace úložiště Veeam s Kasten K10 for Kubernetes. Kasten K10 může zapisovat do mnoha záložních úložišť Veeamu pro centralizovanou správu dat, což zahrnuje klasické disky, SSD, objektová úložiště, cloud a dokonce i pásky. Řešení rozšiřuje možnosti ukládání záloh Kubernetes v cloudu, onsite a v neměnných umístěních, odolných proti ransomwaru. Zahrnuje pracovní úlohy Kasten do automatizovaného životního cyklu zálohovaných dat pro kompletní správu zásad.

Exit mobile version