Čas na vzdělávání je právě teď

Pokrok v informačních technologiích je tak rychlý, že celoživotní kontinuální vzdělávání je základem úspěchu už nejméně od 90. let. Efektivní cestou, jak si rozšířit vzdělání, zvýšit kvalifikaci a cenu na trhu práce, je MBA studium. Je vhodné pro zaměstnance na vedoucích pozicích, majitele firem, start-upové podnikatele i freelancery. Prestižní Business Institut dokonce nabízí MBA programy, které je možné absolvovat plně online, takže můžete začít již dnes.

Studium MBA Řízení informačních technologií je program přímo určený pro profesionály z oboru informačních technologií. Obsahuje tři studijní bloky pod vedením týmu zkušených lektorů s mnohaletou praxí. První blok MBA studia se zaměřuje na řízení IS/IT, organizaci a řízení lidských zdrojů v oblasti IS/IT, řízení dat, informací a znalostí a architekturu infrastruktury IS/IT. Druhý blok se věnuje síťové architektuře a bezpečnosti přenosu dat, podnikovým informačním systémům, vývoji softwaru, aplikací a IT služeb a testování. Třetí blok přináší informace z oblastí jako jsou strategické finančně-ekonomické aspekty řízení IS/IT, audit a řízení informační bezpečnosti a IT rizik.

Dalším MBA programem vhodným pro (nejen) IT manažery je MBA Management soft skills, se zaměřuje na rozvoj a používání měkkých dovedností. Studenti se detailně seznámí s tematikou manažerských stylů, týmové spolupráce, osobnostního rozvoje a teorií vnitřních motivů. Program je zaměřen na osobnostní rozvoj, time management a self-management, na rozvoj komunikačních dovedností, zvládnutí verbální a neverbální komunikace, vedení lidí, týmovou spolupráci a leadership.

Nebo program Management, organizace a řízení, který je speciálně navržen pro všechny manažery a majitele společností, kteří chtějí získat dovednosti a komplexní přehled v oblasti managementu. Studenti získají znalosti a praktické dovednosti využitelné k řízení lidí a celé organizace. Seznámí se s principy určování strategických cílů, analýzou a optimalizací procesů a nákladů, finančním a projektovým řízením. Program se rovněž zaměřuje na rozvoj osobnosti a nalezení rovnováhy mezi osobním a profesním životem.

Podmínkou pro přijetí je ukončené VŠ vzdělání nebo relevantní praxe. V ceně studia je obsáhlá online knihovna, sylaby, prezentace a další studijní materiály.

Délka studia je 12-16 měsíců s tím, že je možné začít individuálně prakticky okamžitě, nejbližší standardní termín zahájení je od října. Jedná se o kombinované studium zahrnující e-learning a lektorská setkání, která jsou sice nepovinná, ale hojně navštěvovaná a účastníci je považují za vysoce přínosná. Studium MBA probíhá v češtině s akceptací slovenštiny a je zakončeno obhajobou závěrečné práce.

Získání MBA titulu významně rozšiřuje možnosti uplatnění na trhu práce, zvyšuje šance na povýšení a je klíčovým faktorem pro zvýšení mzdy.  Zahraniční zkušenosti ukazují, že absolventi MBA vydělávají více ti s běžnými VŠ tituly. Podle amerického průzkumu se průměrná mzda absolventa MBA programu po získání titulu zvýší o 50 %. Z britského srovnání vyplynulo, že si držitel MBA vydělá dokonce dvojnásobek toho, co běžný vysokoškolák. Také v Česku si absolventi MBA přijdou na více peněz, podle prestižního Business Institutu, který nabízí MBA studium distanční i online formou, 85 % absolventů potvrdilo, že se jim investice do MBA vzdělání vrátila do dvou let.

Exit mobile version