Case study: Motorola Solutions zajistila bezdrátový Internet na pokojích Hotelu Sheraton Dallas

Bezdrátový systém od společnosti Motorola pomáhá v hotelu Sheraton Dallas zvýšit spokojenost hostů tím, že zajišťuje rychlejší a spolehlivější bezdrátový internet v hotelových pokojích.
Sheraton Dallas je jedním z nejprestižnějších a nejúspěšnějších hotelů ve Spojených státech amerických. Nabízí 1840 pokojů pro hosty ve třech výškových budovách a dále téměř 28000 m2 společenských prostor. Hotel disponuje velmi vyspělou komunikační technologií, která nabízí hotelovým hostům rychlý a snadno použitelný internet, srovnatelný prakticky s jakýmkoliv jiným hotelem na světě.

Ve vysoce konkurenčním prostředí, jakým hotelnictví je, představuje oblast technologií nejvýznamnější bitevní pole. Díky rychlému rozvoji a šíření mobilních zařízení a počítačů – od laptopů, přes chytré telefony, až po tablety a další zařízení – je přístup k internetu jak doma, tak i mimo něj, pro celou řadu lidí extrémně důležitý. Zaměstnanci na služebních cestách a obchodníci nepotřebují jen neustálou dostupnost k internetu jako takovému, ale i k firemním prostředkům, firemním informačním sítím a cloud aplikacím. Zájem o nepřetržitý přístup k internetu lze ale sledovat i u běžných hostů (e-mail, sociální sítě, poslech hudby, sledování videa atd.).

Proto se hotel Sheraton Dallas rozhodl zdokonalit svůj zastaralý DSL systém. Aby se hotel odlišil od svých konkurentů, potřeboval výrazným způsobem vylepšit svou komunikační technologii pro urychlení internetového připojení, což by výrazně přispělo ke zvýšení spokojenosti a loajality hotelových hostů.

Primárně s využitím svých interních IT prostředků vybudoval hotel novou internetovou infrastrukturu v hotelových pokojích. Následně začal v jedné z výškových budov hotelu testovat bezdrátové WLAN řešení WiNG 5 802.11n od společnosti Motorola.

Původní systém využíval kombinaci pevně zapojených DSL modemů a WiFi přístupových zařízení, sloužících vždy pro danou místnost, ve které byly zapojeny. Současně však byly využívány i pro několik okolních místností, což vedlo k častým výpadkům, prodlevám a nespokojenosti hostů. Současně to zvyšovalo interní náklady na opravy a údržbu. WLAN řešení od společnosti Motorola nahradilo tato neefektivní a často poruchová pokojová DSL zařízení za pouhé dva přístupové body pro každé podlaží, ve většině případů situovaných na obou koncích hotelové chodby. Výsledkem je rychlejší připojení k internetu a více možností, což ocení především hoteloví hosté.

Profil
zákazníka

 
Společnost: Hotel Sheraton Dallas, Dallas, Texas

O

bor: Hotelnictví

Ř

ešení
Motorola: 
WLAN
infrastruktura od společnosti
Motorola, včetně více než 140
přístupových bodů AP650

 

Charakteristické
rysy řešení:

  • Bezdrátové
    řešení 802.11n pro
    zajištění přístupu k
    vysokorychlostnímu internetu v
    hotelových pokojích
  • Systém
    pro centralizované řízení
    sítě Motorola
  •  Spolehlivější
    vysokorychlostní bezdrátový internet

 

Zajištěním prakticky neomezeného pásma pro online přístup k internetu zvýšil hotel Sheraton Dallas výrazným způsobem míru spokojenosti hotelových hostů s dostupností internetu na hotelových pokojích, dokonce i při používání tabletů. Se zavedením nového systému veškeré problémy a stížnosti týkající se dostupnosti internetových služeb v prostorách hotelu, které vždy stály v popředí hotelových stížností a reklamací, téměř vymizely. Současně se i výrazným způsobem snížily náklady i čas nutný pro řešení poruch a problémů na hotelových pokojích. Nová WLAN technologie WiNG 5 od společnosti Motorola umožnila i zvýšení příjmů plynoucích z poplatku za využívání internetu v hotelových pokojích, který nebylo možné u staršího systému DSL účtovat. Hotel tak rychle rozšířil stejnou WLAN technologii i do ostatních hotelových budov.

Centrálně řízené bezdrátové řešení s nižšími náklady

Motorola RFS4000 a Motorola AP650 DSC0097

Pro zvýšení kvality poskytovaných služeb hledal hotel takové řešení, které by bylo umístěno mimo hotelové pokoje, aby už nemuseli řešit problémy na úrovni individuálních pokojů. Hotel oslovil několik dodavatelů a nakonec se rozhodl pro WLAN síť od společnosti Motorola.

S nově zavedeným komunikačním systémem bylo docíleno výrazného snížení časů i nákladů na hledání a řešení závad a problémů. IT pracovníci jsou schopni mnohem rychleji dohledat přístupové body, které jsou zdrojem případných problémů, a ušetří tak denně dvě až tři hodiny času.

Nová úroveň služby pro hotelové hosty a zvýšené příjmy

S přístupovými body Motorola lze nyní výrazně rozšířit pásmo nabízené hotelovým hostům. Nabízí se několik drátových i bezdrátových vysokorychlostních řešení, například několik 10 GB připojení, 40 GB připojení či dokonce 100 GB připojení, což je asi 2 000krát více, než nabízí průměrný hotel. Řešení WLAN umožnilo hotelu přijít i se systémem pro úhradu poplatků za tuto službu. Vedle vyšší spokojenosti zákazníků to znamená i vyšší příjmy do hotelové pokladny.

Co bude dál?

Hotel plánuje spolupráci s Motorola na dalších zajímavých projektech. První z nich je rozšíření přístupových bodů i do všech zasedacích a společenských místností. Zvažuje se nasazení zabezpečovacího řešení AirDefense, instalace čidel do hotelových pokojů pro hledání a odstraňování závad i jejich příčin, nebo instalace řešení TEAM (Total Enterprise Access and Mobility) pro zadávání pracovních úkolů, např. úklidovým týmům a monitoring stavu dokončených prací.


Kontakt:
Motorola Solutions
Kolejni 1
61200 Brno
Czech Republic
Tel : 533336000, Fax : 533336106

Exit mobile version