Celosvětová služba na IBM Cloudu z Česka

Portál SpecialistsGrid je služba, která se zabývá zprostředkováním pracovních a obchodních příležitostí. Unikátní je hned v několika ohledech. Jednak si našla unikátní „niche“, skulinu na trhu – překvapivě podnikové informační technologie. Kromě toho poskytuje služby na celém světě. A ještě ke všemu z Česka, vysvětluje Aleš Smetana, CEO, a to díky prostředí IBM Cloud.

Na trhu je agentur zprostředkovávajících práci spousta, vy jste se rozhodli jít obdobným směrem. V čem vaše služba spočívá a proč jste ji zavedli?

SpecialistsGrid především není agentura, nýbrž tržiště, které přináší jednotlivcům a společnostem z oblasti podnikových informačních technologií příležitosti.

Kdo je vaším zákazníkem?

Naším zákazníkem jsou společnosti, které hledají specifické služby, jejichž nositelů je na světě nedostatek.

Kdo může tyto služby nabízet?

Požadované služby mohou nabízet nezávislí konzultanti, IT společnosti, ale třeba i lidé, kteří jsou standardně zaměstnáni a chtějí své služby nabízet na krátkodobé úvazky.

Jak probíhá proces vyřízení poptávky a nabídky skrze vaši službu?

Vysvětlím vám to na příkladu našeho fiktivního školitele Pepy Nováka. Josef Novák je zaměstnaný ve společnosti, která nakupuje podnikové informační systémy a je odborníkem na technologie velkého světového výrobce, například IBM. Díky tomu, že je odborníkem, a že má navíc „hands on experience“, a k tomu i konzultační dovednosti, tak se mu líbila příležitost, kterou jsme mu nabídli. Touto je odškolit technologie IBM u zákazníka ve Velké Británii. Na straně zákazníka vše domlouváme my, Josef Novák pouze dorazí na místo, vyškolí uživatele zákazníka a nám službu vyfakturuje.

Kolik lidí poskytujících služby už máte v databázi?

Na portálu SpecialistsGrid už máme přes tisíc specialistů s vytvořeným profilem. Kromě toho už také navazujeme spolupráci s firmami, kterých už máme desítky.

Je vaše tržiště nějak geograficky omezeno?

Pro SpecialistsGrid neexistuje žádné geografické omezení. V současné době máme zákazníky napříč Evropskou unií, na Blízkém východě, v Africe, Austrálii a také USA.

Když není tržiště SpecialistsGrid geograficky omezeno, v jakém prostředí jej provozujete?

Provozujeme jej na cloudových technologiích, které nám jako jediné dokáží poskytnout požadovanou flexibilitu. Konkrétně jde o IBM Cloud.

Proč zrovna IBM Cloud?

IBM Cloud jsme zvolili z důvodu, že nám IBM poskytla skvělou příležitost na rozjezd podnikání našeho startupu. Jde o skutečně celosvětový cloud, s velmi jednoduše nastavitelným nastavením požadovaného výpočetního výkonu v daném regionu.

Co znamená ona skvělá nabídka příležitosti od IBM?

Jde o to, že jako startup můžete za určitých podmínek získat provoz v prostředí IBM Cloud zdarma a využívat jej na kterékoliv potřeby, ať jde o virtuální servery, baremetal servery, případně jiné technologie od IBM, které jsou zahrnuty v nabídce IBM Cloud.

Jak tržiště SpecialistsGrid funguje. Myslíte, že jste v něčem unikátní?

Začal bych odpovědí na druhou otázku. Jsme unikátní tím, že se zabýváme oblastí podnikových informačních technologií, která je relativně uzavřená. Obdobné tržiště v takové míře, jakou nabízí SpecialistsGrid, neexistuje na celém světě. Konkurence v globálním rozsahu samozřejmě je, dokonce se od ní inspirujeme. Například portál Upwork , proti kterému se však vymezujeme orientací pouze na zmíněné podnikové IT, kde nabízíme příležitosti jednotlivcům i firmám. Upwork oproti tomu nabízí především služby business proces outsouricngu (BPO), vývojářů typu PHP, grafiků a dalších oblastí, které nejsou specificky zaměřené na podnikové informační technologie.

Naší výhodou je i to, že dokážeme nabídnout příležitost lidem z jakékoliv země na světě, přičemž nemusí jít zrovna o freelancery, kterým je naše služba zejména otevřená. To samé platí pro IT společnosti, které služby podnikových informačních technologií poskytují profesionálně.

Vytvořit svůj profil na portálu SpecialistsGrid.com a najít svou příležitost můžete na www.specialistsgrid.com/signup.

Exit mobile version