CES 2019: Co představilo Lenovo

Lenovo na veletrhu CES 2019 představilo 7. generaci jednoho z nejtenčích a nejodolnějších notebooků na trhu ThinkPad X1 Carbon plus 4. generace ThinkPad X1 Yoga. Plus nechyběly ani další produkty z řady Yoga a uvedeny byly i novinky z herního portfolia Legion.

Další generace X1

Lenovo Thinkpad X1 Carbon 2019

Nejvýraznější změnou u nové generace ThinkPad X1 Carbon a X1 Yoga má být design. Konstrukce horního víka ThinkPad X1 Carbon disponuje viditelným uhlíkovým vláknem, které ukrývá 4K Dolby Vision displej. ThinkPad X1 Yoga přichází v celohliníkovém provedení v ocelově šedé barvě. Díky ztenčení na okrajích a rozích snížil ThinkPad X1 Yoga 4. generace svoji hmotnost na 1,35 kg.

Jak ThinkPad X1 Carbon, tak X1 Yoga nově disponují FHD displejem s jasem 400 nitů (volitelně 500 nitového 4K Dolby Vision) s možností funkce ThinkPad PrivacyGuard, která chrání obrazovku před nechtěnými pohledy. ThinkPad Privacy Alert je software, který je schopný uživatele varovat, pokud mu někdo kouká přes rameno a automaticky spustí PrivacyGuard. Kromě softwaru je tu i záslepka ThinkShutter, a to na IR a HD webkamerách. Bezpečnost také zaručuje čipová čtečka otisku prstů, která nově podporuje Microsoft SecureBio.

Podsvícené legie

Lenovo Legion Y740

15palcový Lenovo Legion Y540 s grafickou kartou GeForce RTX 2060 a procesory Intel Core váží 2,3 kg. Má bíle podsvícenou klávesnici s rychlou odezvou a reproduktory Harman Kardon s podporou Dolby Atmos.

Notebook Lenovo Legion Y740 je ve dvou variantách. 15palcový model má grafickou kartu GeForce RTX 2070 Max-Q, větší 17palcový sourozenec disponuje kartou GeForce RTX 2080 Max-Q GPU. Přístroj má osmou generaci procesorů Intel Core i7, volitelnou 32GB DDR4 2666Mhz operační paměť a podsvícenou klávesnici CORSAIR iCue RGB. Lenovo Legion Y740 disponuje také reproduktory Dolby Atmos s funkcí Dolby Sound Radar. Volitelně se dá pořídit 144Hz Full HD (1920 x 1080) displej s NVIDIA G-SYNC. Všechny tři uvedené notebooky jsou vybaveny vylepšenou baterií s výdrží až šest hodin a systémem dvou větráků Lenovo Legion Coldfront.

Jóga s Yogou

Tenký notebook Yoga S940 prý videohovory automaticky zbaveny okolního šumu a dalších rušivých elementů, i třeba troubení aut z ulice. V okamžiku, kdy uživatel odvrátí hlavu od obrazovky, zareagují AI senzory Yoga S940 a uzamknou displej před zvídavými pohledy. Není proto třeba neustále zamykat počítač. Yoga S940 je také schopný detekovat a upozornit, pokud vám někdo kouká přes rameno. Notebook je prý také prvním zařízením na světě s konturovým sklem, které má opticky zmenšovat rámečky pro efektivní design.

Lenovo Yoga A940

Nový desktopový all-in-one počítač Yoga A940 s 27palcovým 4K IPS dotykovým displejem s technologií Dolby Vision poskytuje vysoce kvalitní obraz s živými barvami. Yoga A940 je vybaven kloubem umožňujícím naklonit displej do pohodlného 25stupňového režimu kreslení pro pohodlí a stabilitu při kreslení, skicování nebo upravování digitálním perem. Počítač disponuje funkcí Lenovo Precision Dial, která je ideální pro konstruktéry, fotografy či kameramany a pomáhá s přesnějším výběrem a úpravami obsahu. Počítač disponuje 8. generací procesoru Intel Core i7, grafikou AMD Radeon RX 560 a 32GB úložištěm s možností rozšíření na 512GB SSD nebo 2TB HDD.

Konvertibilní notebook 2v1 Yoga C730 s 15palcovým 4K displejem s reproduktory JBL a technologií Dolby Atmos. Yoga C730 je vybaven procesorem 8. generace Intel Core i7, funkcí Windows Ink pro digitální pero, Windows Hello pro okamžité přihlášení a inteligentní pohotovou asistenci Cortana a Alexa.

Exit mobile version