České Budějovice: Zaměstnání v IT

Mezi nejvíce poptávané pozice v IT v jihočeském kraji patří vývojáři v programovacích jazycích Java, .NET a PHP. Úspěšní uchazeči mohou očekávat mzdu mezi 30-70 v závislosti na senioritě. Naopak nadbytek uchazečů v Českých Budějovicích eviduje Grafton Recruitment na pozici specialisty technické podpory.

Zuzana Masopustová, vedoucí pobočky personální agentury Grafton Recruitment v Českých Budějovicích

V porovnání s technickými obory je přitom IT pozic méně a Jižní Čechy se v tomto ohledu jeví být více zaměřené na techniku než informační technologie. „Zájem je jednoznačně o uchazeče se znalostí cizích jazyků, především angličtiny, která je v IT často považována za jeden ze základních předpokladů. Při rozhodování firem hraje roli také nejvyšší dosažené vzdělání a délka praxe, kdy jako důležitější jsou brány právě praktické zkušenosti,“ říká Zuzana Masopustová, vedoucí pobočky personální agentury Grafton Recruitment v Českých Budějovicích.

Při náboru pracovníků do technických oborů je pro firmy důležitý rychlý náborový proces a přesná definice požadavků. Také je potřeba zvážit, zda-li je možné požadavky snížit. Je dobré mít propracovaný benefitní systém, konkurenceschopné mzdové ohodnocení, ideálně nad konkurencí. Také je důležité, právě v době nedostatku pracovních sil, neopomíjet HR marketing.

„Uchazeči, kteří chtějí najít uplatnění v technické oblasti, musejí mít kvalitně zpracované CV, být aktivní na trhu práce a spolupracovat s personálními agenturami, které jsou ideálním zdrojem jak pracovních příležitostí, tak informací důležitých pro získání místa,“ radí Zuzana Masopustová.

Exit mobile version