České firmy na it-sa 2017

Veletrh IT-Security it-sa v Norimberku potvrzuje, že zaměření na úzkou specializaci má větší smysl, než pall-mall dřívějších veletrhů produktů a technologií a roste na jejich úkor. Letošní ročník, konaný 10. až 12. října byl opět rekordní, opět s účastí firem z České republiky.
Na veletrhu bezpečnostních IT technologií it-sa toho bylo opět k vidění hodně. Zúčastnilo se jej za podpory CzechTrade i pět firem z České republiky. Zeptali jsme se jich, co nabízejí a co je k vystavování na it-sa vedlo.

Grey Cortex

Pavel M. Pilař, Grey Cortex, Sales Director: „Ve střední Evropě je pro nás it-sa jediný zajímavý veletrh. Vidíme se zde s partnery z regionu, zejména z Německa, kteří používají naše řešení analýzy síťového provozu.“

Vítězslav Šavel, Novicom: „Jsme přesvědčeni, náš produkt AddNet je unikátní. Prolíná totiž světy přístupu do sítě (network access control) a DDI (Distributed DHCP a IPAM, přidávání a správa IP adres). Jde o integrovaný nástroj DDI/NAC pro pokročilou správu IP adresního IP prostoru a řízení bezpečnosti přístupů v síti.“

Petr Slavík | Datasys

Petr Slavík, Datasys: „Jako pozorovatelé jsme byli na it-sa už několikrát a vystavovat zde nám přišlo smysluplné. Na it-sa se aktivně představujeme poprvé, a i s agenturou Czech Trade je to naše premiéra. Chceme naše služby prodávat i za hranice České republiky. Vystavujeme zde bezpečnostní produkt EKRAN, který slouží k monitorování přístupu privilegovaných uživatelů (administrátorů) na servery, ať už jde o administrátora interního, nebo externího. Výstupem je obrazový záznam a zároveň kontextové informace.“

Elena Sozinová, Tomáš Strýček | ThreatMark

Elena Sozinová, ThreatMark, Key Account Manager a Tomáš Strýček, co-founder (jinak AEC, distributor s přidanou hodnotou – VAD): „Na it-sa hledáme obchodní partnery, podobně jako je máme v České republice v případě AEC, ať už jde o distributory, nebo VARy (Value Added Reseller, prodejce s přidanou hodnotou). Co se týče značky ThreatMark, jsem spoluzakladatelem, produkt jako takový má na starosti Elena Sozinová pro celý svět, včetně České republiky a Slovenska. ThreatMark poskytuje řešení proti zneužití přístupu a krádeže (antifraud) pro online aplikace.
Běží v pozadí na serveru a skládá se z pěti vrstev. První má na starosti kontrolu zařízení na škodlivý kód (malware), phishing, druhá kontroluje biometrii (dynamiku a rychlost stisků kláves, pohyb myší daného uživatele) apod.; třetí sleduje pohyb v aplikaci, zda se neodchyluje od normálu; čtvrtá zase pohled na transakce. Vše se analyzuje v páté vrstvě, a když každá z kontrol dopadne při analýze špatně, dochází k vynucenému doplnění autentizace uživatele, až k zamítnutí platby, k tomu ostatně dojde automaticky v případě malwaru. Tento bezpečnostní systém je vhodný pro jakékoliv online aplikace, zejména internetové a online bankovnictví.“

Nonna Holčíková | NSMC

Nonna Holčíková, Team Lead & Channel Manager: „Na it-sa vystavujeme naše bezpečnostní produkty pro šifrování a sledování uživatelů s následnou analýzou. Hledáme zde jak zákazníky, tak prodejní partnery. Jsme součástí NSMC (Network Security Monitoring Cluster), kde je asi deset aktivních členů. Skrze NSMC jsme také dojednali s CzechTrade naši přítomnost na it-sa.

CzechTrade, Eva Novotná, EU Funds Department – Project NOVUMM KET: „Czech Trade se snaží podporovat firmy z prostředků Evropské unie. Můžeme proto pomoci nejen s organizací, ale i s financováním. Kdo bude chtít vystavovat na it-sa příští rok, ať nás kontaktuje.

Eva Novotná | CzechTrade

Na otázku, proč je většina našich vystavujících firem z Brna (celkem čtyři z Brna, pouze jedna z Prahy – Datasys), Eva Novotná odpověděla: „Cyber Cluster považuje Brno na kolébku cyber security, jakousi líheň. Snad i proto je zde většina vystavovatelů z Brna.“ Dlužno však podotknout, že některé další tradiční, už zaběhlé české a slovenské firmy na poli cyber security vystavovaly jak samy, tak prostřednictvím obchodních partnerů.

it-sa v kostce
Jde o největší veletrh IT bezpečnostních technologií v Evropě, kde výrobci vystavují svůj bezpečnostní hardware, software a služby profesionálním uživatelům. Den před samotným veletrhem také začal čtyřdenní kongresový program Congress@it-sa.

Veletrh bezpečnostních technologií it-sa 2017 se konal ve třech halách norimberského výstaviště a celkem vystavovalo 629 firem z 23 zemí (v roce 2016 vystavovalo 489 firem z 19 zemí) a bylo zapotřebí otevřít další dvě haly (celkem tedy tři). Poprvé také prezentovaly svoje IT bezpečnostní řešení tři země ve vlastním pavilonu. K Francii, jednomu z největších obchodních partnerů Německa, se přidali vystavovatelé z České republiky a Izraele ve sdíleném pavilonu. Kromě evropských vystavovatelů zde byli přítomny firmy z USA, Ruska, Kanady a Japonska.

Exit mobile version