Český bezdrát bude poskytovat 80 Mb/s od CETINu

Společnost CETIN uzavřela 6. června 2016 se společností Český bezdrát novou smlouvu MMO. Společnost Český bezdrát bude moci díky uzavření této smlouvy v nejbližší době začít nabízet svým zákazníkům rychlosti až 80/8 Mb/s.
MMO je nová referenční nabídka přístupu k veřejné pevné komunikační síti. Jde o balík služeb zajišťující přístup k telekomunikačním produktům určeným široké veřejnosti. Nabídka obsahuje hlasové a broadbandové služby včetně kapacitních produktů a distribuci multimediálního obsahu a je koncipována jako velkoobchodní end-to-end řešení pro poskytovatele služeb. Všechny služby mohou být koncovým zákazníkům nabízeny samostatně nebo v různých kombinacích.

Pro propagaci rychlého broadbandového připojení CETIN v období od 15. 8. 2016 do 30. 11. 2016 umožní vyzkoušet si v síti internetové připojení s rychlostmi 80/8 Mb/s (přípojka Premium) za cenu přípojky Standard. Tato akční nabídka bude k dispozici všem obchodním partnerům s uzavřenou smlouvou MMO na všech přípojkách, které to technicky umožňují.

Miliardové investice

CETIN touto nabídkou navazuje na příslib z října loňského roku, že v příštích sedmi letech investuje 22 miliard korun do rozvoje svých telekomunikačních sítí, násobně zrychlí připojení k internetu prostřednictvím pevné sítě a umožní tak skutečně zásadní skok v kvalitě připojení.

Nezaměřuje se přitom jen na „vyzobávání třešinek“ nebo pouze na pokrývání velkých měst, ale významně staví také v méně osídlených oblastech. Za dobu trvání investičního programu například postavii 60 % FTTC přípojek v obcích s méně než 2 000 obyvateli. Do konce letošního roku pak na venkově hodlá postavit celou polovinu ze všech plánovaných FTTC přípojek.

Toto rozšiřování optické sítě s využitím vectoringu umožní dosáhnout rychlostí přes 100 Mb/s. Tím, že Český telekomunikační úřad schválil možnost nabízet službu VULA jako náhradu za LLU, byla splněna poslední podmínka pro spuštění vectoringu v síti CETIN. VULA bude k objednání dostupná od 27. 8. 2016.

Poptávka po rychlejším připojení souvisí s rozšířením zájmu zákazníků o nový obsah, zejména pak o streamované video. CETIN proto investice do své infrastruktury a zkvalitnění a zrychlení sítě tak, aby obchodní partneři měli možnost nabízet svým zákazníkům stále lepší služby. Uzavírá přitom jak nové smlouvy s novými operátory, tak rozšiřuje smlouvy o nové služby se stávajícími zákazníky.

Exit mobile version