Cisco Secure Access pro bezpečnost v multicloudovém prostředí

Společnost Cisco představila na výroční konferenci Cisco Live SSE (Secure Service Edge) bezpečnostní řešení Cisco Secure Access, které podle firmy zefektivňuje a zjednodušuje zabezpečené připojení a optimalizuje výkon a bezpečnost při každém připojení. Poskytuje tak mnohem lepší uživatelské prostředí, zvyšuje produktivitu pracovníků a IT týmům přináší jednodušší a nákladově efektivní bezpečnostní operace. Cisco Secure Access přináší bezpečnostní služby na edge zařízení a pomáhá bezpečně propojit rostoucí portfolia zdrojů, jako jsou cloudové, soukromé aplikace a aplikace typu software jako služba.
„Koncept bezpečnosti by měl být jednoduchý; chránit uživatele při přístupu k aplikacím a prostředkům a poté identifikovat a zastavit hrozby dříve, než se dostanou k uživatelům nebo síti,“ uvedl Jeff Scheafer, Vice President Product Management, Security Service Edge (SSE).
Cisco Secure Access (CSA) zjednodušuje zabezpečení tím, že všechny bezpečnostní nástroje slučuje do jednoho snadno použitelného řešení, které chrání veškerý provoz. Místo správy široké sady nástrojů tak mohou IT správci a analytici na jednom místě sledovat veškerý provoz, aplikovat pravidla a analyzovat bezpečnostní hrozby. Sdružuje bezpečnostní nástroje do jednoho a eliminuje bezpečnostní rizika uplatňováním zásad nulové důvěry a prosazováním granulárních bezpečnostních politik. Prostřednictvím Cisco Secure Access se tak do IT prostředí klienta aplikuje přístup k síti s nulovou důvěrou (Zero Trust Network Access), zabezpečená webová brána (Secure Web Gateway), zprostředkovatel zabezpečení přístupu ke cloudu (Cloud Access Security Broker), firewall-as-a-service (FWaaS), zabezpečení DNS, izolace vzdáleného prohlížeče (Remote Browser Isolation).

Zatímco IT správci získávají v CSA jedinou cloudově spravovanou bezpečnostní konzoli, uživatelé mají k dispozici bezproblémové připojení k jakékoli aplikaci s optimalizovaným výkonem a neustálým ověřováním bezpečnosti.
• Cisco Secure Access přináší novou architekturu ZTNA Relay, která podle firmy podporuje skutečně všechny aplikace, porty a protokoly, což v současné době vůbec není automatické.
• CSA zahrnuje monitorovací platformu ThousandEyes, která přináší komplexní přehled o dostupnosti poskytovaných a konzumovaných služeb.
• Cisco Secure Access je součástí Cisco Security Cloud a poskytuje komplexní cloudovou platformu pro správu – s identitou, postojem, sjednocenou politikou, návrhovým systémem a dohodou o úrovni služeb – která umožňuje lepší ochranu před hrozbami při vytváření pro zákazníky je snazší realizovat kombinované výhody napříč portfoliem Cisco a hlavními řešeními třetích stran.
• Cisco Secure Access využívá poznatky kyberbezpečnostní agentury Cisco Talos, která denně zpracovává více než 600 miliard požadavků DNS, 5 miliard požadavků na reputaci 2 miliony vzorků malwaru.

Exit mobile version