Co podle Dellu přinese druhá polovina roku 2021?

Předchozích 12 měsíců přineslo výraznější urychlení tempa digitální transformace, než si byl kdokoli schopen představit. Dá se tak předpokládat, že do roku 2025 dosáhneme úrovně digitalizace očekávané až v roce 2030.

Podle průzkumu Dell Technologies Digital Transformation Index vydaného v říjnu 2020 celosvětově 80 % podniků urychlilo některé programy digitální transformace. Rychlý přechod k hybridnímu uspořádání a výkonu práce na dálku a k online prodeji kvůli zachování kontinuity podniku si vyžádal přehodnocení plánů zavádění nových technologií. V počátcích pandemie firmy provedly rychlé investice do IT. Nyní situaci znovu vyhodnocují a investují s cílem dosáhnout skutečné dlouhodobé transformace

Jejich hlavní priority rozvoje IT pro následující období se týkají práce a studia z domova, se zaměřením na automatizaci a agilitu celého IT kvůli konzistentnosti a provozní odolnosti. Platí to o všech odvětvích a o komerčním i veřejném sektoru.

V následujících měsících tak lze očekávat:

Technika však také přispívá k rozvoji nových vztahů – AI a automatizace změní dělbu práce mezi lidmi a stroji. Umělé inteligenci budeme předávat stále více duševní práce, nikoli pouze mechanické úkony. Tím rychleji získáme hlubší a podstatnější informace, které nám, lidem, umožní zaměřit se na rozsáhlejší inovace, smysluplnou práci a mezilidskou komunikaci.

A zatímco předchozí měsíce přinesly zásadní a neočekávané změny, ty následující budou utvářet společnost směrem k větší důvěře, empatii, trpělivosti a flexibilitě. To se projeví i na naší práci – ta bude určovaná výsledky, nikoli místem – a v našich životech – jak se nám bude dostávat zdravotní péče, jak se budou vzdělávat naši studenti, jak budeme pečovat o naše blízké, jak budeme ovlivňovat svět a realizovat své poslání. Důvěra mezi lidmi bude záviset na technice – bezpečnosti zařízení, sítí a dat. Bezpečnost a důvěra se stanou nedílnou součástí informační infrastruktury, takže se lidé budou moci připojovat a inovovat bez rizika.

 

Exit mobile version