Data Storage Workshop ve jménu hyperkonvergence i SDN

Na programu letošního 11. ročníku workshopu bylo představení vize budoucnosti datových center.

Účastníci se též seznámili s debutem Cisca na poli hyperkonvergovaných řešení – platformou Hyperflex, sítí pro IoT u nás (Sigfox), se zálohovacím řešením Acronis Backup 12 i s případovou studií realizace jednoho z největších datových center v ČR i Evorpě – datového centra TTC Teleport.

Dále bylo na programu software defined storage z hlediska teorie i praxe, současná flash média která už odsunují rotační disky, představeno bylo komplexní řešení pro vysokou dostupnost a disaster recovery ve fyzickém i virtuálním prostředí – Veritas InfoScale.

Největší procento návštěvníků na konferenci tvořili zaměstnanci segmentu IT (49 %). Větší podíl byl také návštěvníků z oblasti výroby, služeb a obchodu (18 % a státní správy a samosprávy (11 %).

Největší procento zaměstnanců ICT firem představovali poskytovatelé služeb (46 %), výrobci a dodavatelé softwaru a hardwaru (24 %) a firmy poskytující konzultace a poradenství 15 %).

Největší část návštěvníků (47 %) byla z velkých podniků nad 250 zaměstnanců, resp. nad 500 zaměstnanců. Ze středních podniků (50 – 250) přišlo 22 % návštěvníků a z malých podniků pak 30% návštěvníků. Návštěvníci přicházeli převážně z Prahy, plných 70 %. Počet návštěvníků přijíždějících z jiných míst České republiky činil 30 %.

Mezi návštěvníky konference silně převažovali lidé z IT oddělení (IT specialisté (49 %), IT manageři (20 %), – specialisté na bezpečnost ICT, SE, správci sítě, architekti apod.). 16 % návštěvníků tvořili manažeři jiných než IT oddělení (jednatel, technický ředitel, finanční ředitel, obchodní nebo marketingový ředitel) a 3 % uvedlo jiné povolání.

Jedním z mediálních partnerů byl IT Biz.

Exit mobile version