Datacentrum ProZeta nabízí Tier V

Většina datových center si stěží sáhne na certifikaci Uptime Institute na Tier III, žádné DC u nás Tier IV nemá a asi mít nikdy nebude, poskytovatel cloudových služeb ProZeta však přichází s Tier V. Zeptali jsme se Jakuba Kabourka, obchodního ředitele společnosti ProZeta, co u nich Tier V znamená a jak vypadá jejich nabídka.
Co vlastně znamená Tier V od vaší společnosti ProZeta, která se profiluje jako poskytovatel cloudových služeb a co vás k ní vedlo?

Zhruba před čtyřmi lety jsme se rozhodli, že se staneme i cloudovým poskytovatelem, protože čím dál víc našich zákazníků už nechtělo kupovat vlastní hardware a v našich datacentrech jej u nás hostovat. Chtěli po nás víc, lepší služby a ideálně za méně peněz. My jsme zvolili cestu OpenStacku. Tato platforma u nás budila důvěru, že získá dostatečný podíl na trhu a dnes vidíme, že jsme se nemýlili. V současné době stavíme už čtyři roky naše řešení virtuálních datacenter na OpenStacku

Proč tedy Tier V?

Naším cílem bylo přinést na trh lepší služby, než jim může jakékoli jiné datacentrum nabídnout. To, co zákazníkům přinášíme, je více než datacentrum. Je to virtuální datacentrum, které to klasické převyšuje ve všech parametrech, a proto Tier 5. Postavili jsme už kolem OpenStacku kompletní ekosystém, který však je pouze klíčovou platformou, na níž vše běží. Tier 5 je řešení pro nabídky IaaS (Infrastructure as a Service) a PaaS (Platform as a Service) pro zákazníky, kteří mají větší infrastrukturní požadavky. Přináší jim to řešení dedikované infrastruktury, nad níž mají kompletní kontrolu a výrazné snížení nákladů na provoz, a to ať už si doposud koupili infrastrukturu sami, nebo používali nějaké řešení od veřejného poskytovatele cloudu.
Stále sledujeme požadavky našich zákazníků a naše řešení Tier 5 stále vyvíjíme, upravujeme a vylepšujeme tak, abychom zákaznické požadavky co nejlépe naplňovali. Patří mezi ně zákazníci z oblasti e-commerce, webové portály, nebo poskytovatelé služeb. Zejména ti dokáží ocenit výhody takto koncipované infrastruktury.

Jak tedy vypadá standardní nabídka Tier 5 od vaší společnosti ProZeta?

Většina našich zákazníků využívá hosted private cloud. Umožňuje jim to v našich datacentrech, na našich serverech a naší technologii provozovat jejich virtuální servery, storage a bezpečnostní řešení, tj. firewally apod. Vítají možnost rozložit svoji infrastrukturu do více datacenter, což znamená získat vysokou dostupnost a jistotu, že jejich aplikace budou fungovat i v případě výpadku celého jednoho datacentra.

Co jiného ještě můžete zájemcům o cloudové služby nabídnout?

Službu Tier 5 poskytujeme v našich datacentrech, kde zákazníkovi za jednotnou cenu poskytujeme kompletní kapacitu, kterou si nakoupí, včetně veškeré její správy, od běžného monitoringu přes sledování a optimalizaci výkonu až po bezpečnostní služby.

Kromě toho poskytujeme i nadstavbové služby. Jednou z nich je Fortress Security Pack, což je možnost posunout celou infrastrukturu na úroveň vyššího bezpečnostního řádu. To je důležité zejména pro zákazníky z oblasti bankovního sektoru. Zejména ti totiž potřebují vědět, že jejich data vlastní skutečně pouze oni a ochránit si jejich úniky zcela sami na aplikačních úrovních. Jako součást Tier 5 také přinášíme nativní řešení cloudové storage Blackstor, a to jako alternativu k řešením jako je Ceph.

Exit mobile version