Datové centrum Ignum staví na procesorech a SSD Intel

Datacentrum Ignum vnímá konkurenci velkých nadnárodních poskytovatelů jako trend, proto klade důraz na inovace a svoje řešení staví na platformě Intel, jak procesorů, tak SSD disků říká Jaroslav Štětina, ředitel společnosti.
Na co se zákazník ptá, když po vašem datacentru požaduje služby IaaS a PaaS, případně SaaS?

Zákazníky, kteří požadují služby IaaS a PaaS, nejvíce zajímá jejich dostupnost a cena. Dále se zajímají o výkonnostní parametry poskytované služby, chování ve špičkách a garance naší reakce na vzniklé incidenty. U SaaS jsou to povinnosti, které pro ně z poskytovaných služeb vyplývají.

Záleží podnikovým zákazníkům na tom, na jaké infrastruktuře vaše cloudové služby běží?
Naše zákazníky tyto informace zajímají jen okrajově, spíše důvěřují našim zkušenostem v dané oblasti.

V jakém prostředí softwarové infrastruktury vaše služby nabízíte?

Dlouhodobě využíváme MS Hyper-V, další řešení máme postavené na technologii KVM.

Jaroslav Štětina, ředitel společnosti Ignum

Cítíte konkurenci od nadnárodních poskytovatelů cloudu, jako například Google, Amazon, Microsoft, IBM apod? Jak se jí bráníte?

V současné chvíli ji cítíme spíše okrajově, ale trend je zřejmý. Pro nás to znamená klást důraz na inovace a zavádění nových technologií, což je pro naše zákazníky ve finále pozitivní.

Která procesorová platforma má u vás pro nabízené služby nejvyšší přítomnost?

V současné chvíli využíváme pouze procesory Intel. Je to zejména díky dlouhodobým dobrým zkušenostem – poměru cena/výkon, spolehlivosti a dostupnosti.

Jste členem programu některého z výrobců, kteří dodávají základní infrastrukturu pro datacentra, ať už hardwarovou, nebo softwarovou?

Jsme součástí programu AWR (Advanced Warranty Replacement) od Intelu a jsme Silver partnerem v Microsoft Partner Network.

Jak často plánujete obnovu vašeho serverového parku, zejména s ohledem na zvyšování měrného výkonu celého datacentra a snižování spotřeby energie, které každá nová generace procesorů Intel přináší?

Obměnu plánujeme vždy v časových horizontu tří až čtyř let.

Říká vám něco program Intel Cloud Finder, který sdružuje společnosti poskytující cloudové/sdílené služby?

Program známe, ale nejsme jeho součástí.

Znáte technologie Intel TXT pro snížení rizika napadení škodlivým kódem, AES-NI pro zrychlené šifrování, nebo FlexMigration pro usnadnění migrace dat ve virtualizovaných prostředích MS Hyper-V, VMware nebo Citrix? Využíváte je? Napadlo vás postavit na nich nějakou službu, například šifrování AES-NI, nebo verifikaci důvěryhodného startu a zajištění důvěryhodné geolokace dat díky Intel TXT?

Aktuálně žádnou z těchto technologií nevyužíváme.

Využíváte ve svých datacentrech také průmyslová úložiště SSD? Od kterých výrobců? Víte, že je nabízí i Intel?

Většina řešení, která to vyžadují, stavíme na SSD od Intelu.

Exit mobile version