Dell EMC z druhé strany

Prodejce automobilů je málokdy „vícebarevný“, že by zákazníkům nabízel automobily více značek, prodejce IT techniky zase bývá málokdy „jednobarevný“, protože musí být v dodávkách flexibilní. Při současném záběru a šíře nabídky Dell EMC se nelze divit, proč „srdcař“ pro značku Dell přechází právě k „jednobarevnému“ partnerovi, jak vysvětluje Ondřej Bačina, ještě před pár dny Dell EMC, dnes už ale Managing Partner u IT Friends.

Jste v novém působišti. Proč zrovna IT Friends?

Když jsem před třinácti lety podnikal „na IČO“, přetáhla mě korporace Dell právě díky možnostem profesního růstu, který byl zde možný. Vstup do podnikání ve firmě IT Friends znamená tak pro mě vlastně návrat ke kořenům. Bude pro mě zajímavé si opět vyzkoušet přechod z obrovské společnosti s desetitisíci lidmi zpět do menší firmy o pár lidech, kde je oproti velké korporaci prakticky úplná volnost.

Ondřej Bačina, IT Friends

Kdo mě zná, ten ví, že jsem velkým fanouškem Michaela Della a jeho strategie. Velmi těžko by si mě asi kdokoliv představil prodávat cokoliv jiného. IT Friends je 100% loajálním partnerem společnosti Dell EMC, neprodává žádnou jinou značku, to je jeden z důvodů, proč tato firma. Dalším je, že jde v mnohém o průkopnickou firmu. Jakub Novák jí založil v roce 2010 a už v roce 2012 byla prvním partnerem se statusem Preferred v České republice. V současné době držíme status Gold Partner (V průběhu autorizace rozhovoru obdržela firma IT Friends od Dell EMC status Platinum Partner). Naším cílem je růst a dosáhnout v partnerství s Dell EMC ještě vyšších cílů.

Dalším průkopnickým činem IT Friends s.r.o., byl první prodej hyperkonvergovaného řešení Dell VxRail. Jde totiž o jednu z hlavních cest IT budoucnosti, kterou je hyperkonvergovaná infrastruktura a datacentrového IT obecně.

Co budete mít v IT Friends na starosti?

Díky mé profesní historii a zkušenostem budu pracovat na pozici CTO, tedy mít na starosti technickou stránku věci, jednak budu zastávat pozici CMO, tedy marketing. S tím, jak hodláme růst, budeme muset v IT Friends budovat i marketing jako klíčovou oblast rozvoje společnosti, protože chceme být na trhu lépe rozpoznáni.

V čem vidíte další potenciál IT Friends?

Naše firma je orientována primárně na středně velké a velké zákazníky, kteří mají vlastní IT. Využíváme technologií Dell EMC, založených na hyperkonvergované infrastruktuře a dalších systémech s vysokou míru automatizace. Šetříme tím firmám náklady nejen na nasazení systémů, ale díky zjednodušení správy i nutné úsilí na jejich provoz, čímž šetří i provozní náklady známé jako OPEX (operational expenditures).

S jakým vkladem jdete do IT Friends?

Dlouhou dobu jsem se snažil při všech příležitostech, kulatých stolech apod., edukovat partnery, že se při současném stavu IT technologií se musejí zabývat novými postupy. I toto byl jeden z impulsů, prostě si to znovu vyzkoušet z druhé strany.

S mými zkušenostmi z Dellu a Dell EMC doufám, že tomu budu moci hodně pomoci. Už jen ta obrovská argumentační banka, „proč Dell EMC“, určitě musí být přínosem. Kromě toho mám důkladnou znalost prostředí této korporace a vím, na koho se kde obrátit, vždyť jsem byl ve společnosti Dell dvanáct let na pozici produktového a marketingového manažera pro podnikové systémy, poté rok v Dell EMC na úrovni regionu.

Exit mobile version