Dell EMC zjednodušuje hyperkonvergovanou infrastrukturu

Zařízení Dell EMC VxRail, VxRack a zařízení XC Series hyperkonvergované infrastruktury (HCI), která zjednodušují její zavádění, představila společnost Dell EMC. Vylepšení se týkají zařízení, systémů, a zahrnují také modely pro zjednodušení pořizování, nasazení a správy.

Hyperkonvergované systémy Dell EMC VxRack představují dobrou volbu pro zákazníky, kteří v datovém centru zavádějí softwarově definované technologie, a díky předem integrovaným fyzickým nebo softwarově definovaným sítím jsou připraveny k použití v infrastruktuře HCI. Zařízení Dell EMC VxRail jsou stále častěji nasazována pro základní aplikační úlohy datových center, a proto budou od verze 4.5 poskytovat několik nových funkcí, které budou během nadcházejících měsíců dostupné na serverech Dell EMC PowerEdge čtrnácté generace:

Aktualizace portfolia VxRack, které tvoří systémy VxRack Flex založené na řešení ScaleIO a systémy VxRack SDDC využívající řešení VMware Cloud Foundation, mimo jiné zahrnují:

Hyperkonvergovaná zařízení řady Dell EMC XC Series spojují výpočetní, síťové, úložné a virtualizační prostředky v zařízeních o velikosti 1U nebo 2U, která jsou dodávána na klíč a nakonfigurována podle objednávky zákazníka. Zařízení řady XC Series se nejlépe hodí pro zákazníky, kteří požadují možnost výběru hypervizoru, včetně Microsoft Hyper-V, a podporují nejrůznější specifické scénáře používání, od typických podnikových obchodních aplikací až po prostředí VDI. Mezi novinky v portfoliu patří:

Čtrnáctá generace serverů Dell EMC PowerEdge posílí portfolio HCI

Portfolio serverů Dell EMC PowerEdge čtrnácté generace bude sloužit jako moderní výpočetní základna pro celé portfolio hyperkonvergované infrastruktury Dell EMC. Toto nové serverové portfolio přináší vyšší škálovatelnost a výkon, což prostřednictvím testování a ověřování bude přínosem i pro technologicky plně připravená, na míru dodávaná řešení HCI od společnosti Dell EMC, která zákazníkům umožní urychlit modernizaci jejich datových center. Společnost Dell EMC začne začleňovat možnosti čtrnácté generace serverů PowerEdge do svého portfolia HCI v nadcházejících měsících.

Společnost Dell EMC navíc snižuje překážky bránící vstoupit do světa virtualizace klientských počítačů a aplikací výrazně prostřednictvím kompletních řešení Dell EMC VDI Complete pro infrastrukturu VDI, která využívají software VMware Horizon. Tato ucelená řešení zahrnují infrastrukturu, software a volitelně také koncové body a služby, to vše od jednoho dodavatele. Řešení VDI Complete je postaveno na zařízeních VxRail nebo uzlech Ready Node for vSAN a nabízí výjimečně nízké celkové náklady na vlastnictví a jeden kontakt pro podporu celého řešení.

Podle analytické společnosti IDC si celosvětový trh hyperkonvergovaných systémů držel v roce 2016 trend jako nejrychleji rostoucí část širšího trhu konvergované infrastruktury a v globálních tržbách překonal hranici 2,2 miliardy dolarů, což oproti roku 2015 představuje výrazný nárůst o 110 procent. Podle IDC byl také ve čtvrtém čtvrtletí 2016 růst příjmů u zařízení VxRail čtyřikrát vyšší než na celém trhu HCI a vykázal více než 70procentní nárůst oproti předchozímu čtvrtletí. Společnost Dell Technologies byla na trhu hyperkonvergovaných systémů nejrychleji rostoucím dodavatelem, když v meziročním srovnání příjmů za 4. čtvrtletí roku 2016 dosáhla růstu 206 procent. Zařízení řady Dell EMC VxRail využívají jako jediná v odvětví řešení VMware vSAN a jsou výsledkem společného vývoje se společností VMware.

Exit mobile version