Dell představuje souborové úložiště Dell APEX pro Microsoft Azure

Společnost Dell svým zákazníkům nově poskytuje souborové úložiště Dell APEX pro Microsoft Azure – výkonné multicloudové úložiště určené pro umělou inteligenci. Úložiště překlenuje mezeru mezi cloudovým úložištěm a zpracováním dat s pomocí umělé inteligence. Srdcem souborového úložiště Dell APEX pro Azure je PowerScale OneFS – osvědčené, vysoce výkonné a škálovatelné úložné řešení, na které dnes spoléhá více než 16 000 zákazníků po celém světě.
Přenesením výkonu úložiště PowerScale OneFS do cloudu Azure umožňuje Dell podle vyjádření společnosti zákazníkům efektivněji konsolidovat a spravovat data, snížit náklady a zvýšit úroveň ochrany a zabezpečení – to vše při využití nativně cloudových AI nástrojů, které urychlují získávání důležitých poznatků.

„Potřeba multicloudových strategií nebyla nikdy zjevnější než v dnešní době, kdy dochází k prudkému vývoji digitálních technologií. Strategická spolupráce společností Dell a Microsoft představuje v tomto ohledu významný milník a nabízí zákazníkům svobodu zvolit optimální umístění pro ukládání a zpracování dat pro účely AI. Souborovým úložištěm APEX pro Azure společnost Dell naplňuje svůj závazek pomáhat podnikům rychleji inovovat a dosahovat důležitých pokroků s využitím AI,“ Kshitij Tambe, hlavní produktový manažer divize File and Object storage společnosti Dell Technologies.
Souborové úložiště Dell APEX pro Azure přináší podle Dellu do multicloudových prostředí efektivitu a všestrannost a umožňuje firmám naplno využít potenciál distribuovaných cloudových ekosystémů pro práci s AI. Implementace umělé inteligence se tradičně vyznačují izolovanými řešeními a fragmentovanou infrastrukturou. Souborové úložiště Dell APEX pro Azure však nabízí novou cestu – integrované funkce vysoce výkonného úložiště pro nasazení na infrastruktuře Microsoft Azure. Data lze jednoduše přesunout z lokálního prostředí do cloudu pomocí pokročilé nativní replikace bez potřeby refaktorovat architekturu úložiště. Jakmile jsou data v cloudu, je možné využívat veškeré funkce podnikového úložiště PowerScale OneFS. Díky rozšiřitelné architektuře s podporou až 18 uzlů a 5,6 PiB v jediném jmenném prostoru nabízí souborové úložiště APEX pro Azure škálovatelnost a flexibilitu, které však nejsou na úkor snadnosti správy.
V porovnání s Azure NetApp Files nabízí souborové úložiště Dell APEX pro Microsoft Azure:
• 6x vyšší výkon clusteru
• Až 11x větší jmenný prostor
• Až 23x větší počet snímků na svazek
• 2x vyšší odolnost klastru
• Jednodušší a robustnější rozšiřování klastru

Čím se souborové úložiště Dell APEX pro Microsoft Azure dále odlišuje, je přizpůsobení potřebám zákazníků. Aktivní služby zákaznické podpory společnosti Dell dosahují u zákazníků 97% míry spokojenosti. Vysoce kvalifikovaní odborníci jsou k dispozici nepřetržitě po celém světě, aby řešili požadavky ohledně OneFS, minimalizovali výpadky a pomáhali zákazníkům udržovat vysokou úroveň produktivity a efektivity. Dnes již není nutné volit kompromisy mezi výkonem a použitelností – toto řešení poskytuje obojí, podle potřeb zákazníka. Souborové úložiště Dell APEX pro Azure je koncipované pro nasazení v hybridním cloudovém prostředí i pro skokové navyšování kapacity ve veřejném cloudu podle okamžité potřeby – ať pro tradiční pracovní zátěže podnikového IT nebo náročné aplikace GenAI. Nabízí nejvyšší výkon pro umělou inteligenci a umožňuje dosahovat nových úrovní inovací a efektivity.

Hlavní výhody souborového úložiště APEX pro Azure
• Jednoduchost díky multicloudovému konceptu: Urychluje multicloudovou implementaci a poskytuje konzistentní uživatelskou zkušenost v lokálních i cloudových prostředích. Nabízí nástroje pro automatizovanou replikaci bez nutnosti jakýchkoli změn v podkladovém cloudovém úložišti.
• Extrémní flexibilita: Umožňuje snadno reagovat na změny požadavků pracovních zátěží a spravovat rychle rostoucí soubory dat pomocí pokročilých datových služeb OneFS a škálovatelné kapacitě až 5,6 PiB.
• Kontrola nad daty: Poskytuje nativní AI nástroje na podporu nejnáročnějších pracovních zátěží.

Exit mobile version