Dell Pro WB5023: Kamera s inteligencí pro konference i natáčení

Moderní webová kamera Dell Pro Webcam WB5023 nabízí obrazový výstup v rozlišení QHD (2560 x 1440 pixelů) a díky kvalitnímu objektivu ostrý a čistý obraz. Je vybavena automatickým ostřením a automatickou expozicí, které usnadňují úpravu nastavení pro lepší kvalitu obrazu v různých světelných podmínkách. Navíc má dva integrované mikrofony, které zajišťují solidní zvukový výstup a umí potlačit hluk z okolního prostředí.

Webová kamera Dell Pro Webcam WB5023 má maximální rozlišení 2560 × 1440 (někdy označované také jako 2K) při 30 Hz, ve stejném rozlišení také dokáže snímat fotografie. Při nahrávání videa s frekvencí 60 Hz je však rozlišení omezeno na Full HD, kvůli rychlosti přenosu dat přes rozhraní USB 2.0. Dva integrované mikrofony zajišťují čistý zvukový výstup a potlačení šumu.

Bez ohledu na světelné podmínky

Kameru lze připevnit na stůl nebo monitor pomocí univerzálního držáku, takže je vhodná pro použití doma nebo v kanceláři. Navíc ji lze připevnit i na stativ. Má větší rozměry, především překvapí délka tubusu cca 9 cm, což, spíše než doplňku k notebooku, odpovídá profi zařízení pro skupinové firemní videokonference. Ostatně, nadstandardním rozměrům odpovídá také nadstandardní kvalita výstupu, ale o tom více dále. Zařízení je skladné a lze snadno složit a uložit do batohu. Praktickou součástí je také sundavací magnetická krytka pro ochranu objektivu. Při používání se dá připevnit na zadní stranu zařízení.

Díky funkci HDR a snímači Sony Starvis a světelnosti objektivu f/2,0 si webová kamera Dell dobře výborně vede nejen při dobrých světelných podmínkách, ale skvěle si poradí i s obtížnými světelnými podmínkami. Například nemá téměř žádné problémy, když se objekt nachází před jasným pozadím, například oknem. Stejně tak jsou mnohem lépe viditelné tmavé objekty v pozadí. Nepozorovali jsme žádný výrazný efekt rybího oka ani chromatickou aberaci. K dispozici je čtyřnásobný digitální zoom.

Čistý obraz bez šumu

Dell Pro Webcam WB5023 je vybavena technickými funkcemi, které pomáhají vytvářet čistý obraz bez šumu. K plnému využití potenciálu kamery je zapotřebí aplikace Dell Peripheral Manager, která je k dispozici zdarma pro systémy macOS a Windows, kde se nám ve WIn11 nainstalovala automaticky po připojení kamery. Uživatelé systému Linux mají k dispozici pouze základní funkce kamery. To se týká i avizované umělé inteligence AI Auto Framing, kdy kamera udržuje v rámci svého zorného pole 65 či 78 stupňů objekt ve středu obrazu bez ohledu na jeho polohu. Přizpůsobuje obraz nejen co se týká ořezu, resp. vycentrování, ale i z hlediska zaostření a expozice, což jsme ověřili i v náročných a tmavých scénách s více objekty před i za hlavní postavou.

Webová kamera Dell Pro Webcam WB5023 s certifikací pro Zoom i Teams je vhodnou volbou pro ty, kteří hledají kvalitní a spolehlivou webovou kameru pro videokonference na profesionální úrovni, streamování nebo nahrávání videí a nepotřebují 4K rozlišení. Její kvalitní objektiv, automatické zaostřování a expozice spolu s funkcí HDR vedou k solidnímu obrazovému výstupu.

Exit mobile version