Digital Workplace jako předpoklad konkurenceschopnosti?

Nové produkty, procesy a obchodní modely – digitalizace natrvalo mění podobu firem. Začíná být práce „digitální“? Katrin Beuthnerová, jednatelka společnosti United Planet, jedné z největších IT firem vyvíjejích intranetová řešení, rozvíjí myšlenku, že bez Digital Workplace (česky digitální pracoviště) se do budoucna konkurenceschopnost neobejde!
Výměna informací, efektivní procesy a týmová práce jsou pro obchodní úspěch stále důležitější. Pojmem, kterému se v této souvislosti nevyhneme, je digitální pracoviště. Více informací, jak získat digitální pracoviště zde.

Digitalizace jako příležitost

Jsou lidé, kteří vyhlížejí digitalizaci s velkými obavami, a mnoho firem nemá žádnou koncepci, jak přežít v digitalizovaném světě. Spektrum názorů, postojů a reakcí je široké. Proč? Protože my všichni stojíme teprve na začátku těchto převratných změn. Nyní půjde o to, abychom dokázali tento vývoj sami aktivně spoluutvářet.

Budování základů pro zítřejší úspěch

Naší snahou bude ovlivňovat kategorie „Tady“ a „Teď“, přitom však zároveň položit takové základy, abychom byli schopni předvídat a ovlivňovat společenský a technický vývoj. Elementární otázka proto musí znít: Jak vybudovat pracoviště přítomnosti, abychom umožnili pracovní prostředí budoucnosti?

Více najdete ve studii „Nejrychlejší a nejsnadnější způsob tvorby podnikových portálů“!

Zapojení zaměstnanců

Na technický vývoj je třeba cíleně připravovat i zaměstnance. K těmto aktivitám patří školení, ale také poskytnutí technické a organizační infrastruktury. Je třeba navrhnout cestu rozvoje pro jednotlivého zaměstnance, týmy i celou firmu.

Pro práci není nutné chodit do práce

Digitální pracoviště umožňuje efektivní práci tím, že propojuje data ze všech používaných systémů. A už je jedno, zda zaměstnanci potřebují informace z ERP, CRM nebo ze správce dokumentů – vše mají v kterémkoli okamžiku a na kterémkoli místě spolehlivě, jednoduše a na každém koncovém zařízení po ruce. Digitální pracoviště tak dodává k práci svobodu pohybu a umožňuje nové pracovní modely.

Digitální pracoviště zajišťuje konkurenceschopnost

Digitální pracoviště je pro firmu krokem od prosté racionalizace výrobního faktoru práce směrem k efektivní výrobní sféře. Tím tvoří základ pro dnešní hospodárnost firmy a budoucí růst. A mohli bychom jít ještě dále a říci, že digitální pracoviště nejen zajišťuje konkurenceschopnost, ale je jejím předpokladem.

video zde

Přečtete si zkušenosti společnosti KASI, aneb bleskové řešení – Implementace Intrexxu a návratnost investice v praxi

Petr Kuchyňka, IT konzultant společnosti KASI, která Intrexx od roku 2015 používá, je nadšený, že si veškeré úpravy v Intrexxu provádí sám, dokonce pro portál sám rozvíjí aplikace: „Vytvoření a nasazení úprav v Intrexxu je nyní rychlejší, než bylo jen sepsání žádosti o úpravu funkcionalit poskytovatelům jiných SW.“
Více v případové studii společnosti KASI.

Exit mobile version