Digitalizace firmy: čím začít a na co nezapomenout?

Robotizace pomůže ve výrobě, sledovací systémy zase například v logistice. Jak ale posunout firmu směrem k digitální budoucnosti rychle a zároveň co nejjednodušeji? Odpověď může být v nových technologiích, digitalizaci administrativy a automatizaci rutinních činností. I zde však platí odborná doporučení, jak na to.

Účinný nástroj k zefektivnění de facto všech oddělení napříč firmou dnes představuje například Microsoft Office 365. „Jsme přesvědčeni, že přechod na plnohodnotné využívání cloudových služeb společnosti Microsoft je nejjednodušší a nejdostupnější cestou, jak se výrazně posunout vpřed v procesu digitální transformace,“ uvedl Michal Hanko, Business Development Manager divize ITS KMBCZ.

Na co nezapomenout? Migrace, adopce, vývoj

Správně provedený přechod do cloudu ale zdaleka nekončí nákupem licencí, resp. aktivací služby. Začít byste měli zmapováním stávajícího IT prostředí a jeho odborným převedením, takzvanou migrací do nové cloudové podoby. Nové technologie umožňující moderní způsoby komunikace, intenzivní spolupráci a masivní sdílení informací mají zcela změnit zažité pracovní prostředí i pracovní návyky. Součástí procesu zavádění nových řešení proto musí být i mentoring zaměstnanců tak, aby byli schopni zcela nové nástroje a jejich možnosti plnohodnotně používat a vaše firma využila jejich maximální potenciál.

Právě důraz na uvedení technologií do praxe a jejich efektivní využívání zaměstnanci je přitom častým nedostatkem v digitalizaci mnoha firem. „Dokud firmy a jejich zaměstnanci nezmění své zažité pracovní rutiny a nepřestanou lpět na tradičních postupech, nikdy nevyužijí plný potenciál nových technologií. Proto se je snažíme inspirovat, podporovat a učit, jak dělat dosavadní práci jinak,“ informoval Michal Hanko a dodal: „Vhodnou kombinací našich služeb, jako je migrace dat a precizní adopce nových technologií zaměstnanci, zvyšujeme úspěšnost a rychlost přijetí nového prostředí jak koncovými uživateli, tak IT oddělením i samotným managementem.“

Profesionální dodavatelé komplexních cloudových služeb by vám kromě migrace dat a adopce technologií měli zajistit také možnosti přizpůsobení či vývoj aplikací dle vašich potřeb i do budoucnosti. Podle odborníků bývá mezi firmami největší zájem o customizované aplikace ke schvalování faktur, zpracování objednávek a interní schvalování nákupů nebo nejrůznější mobilní aplikace pro zaměstnance pracující v terénu. „Máme za sebou již desítky přizpůsobených aplikací, které jsme vyvinuli pomocí Microsoft Power Platform a principů takzvaného low-code developmentu. Věříme, že automatizace procesů, umělá inteligence, analýza dat a vývoj aplikací právě pomocí MS Power Platform jsou nejlepším způsobem, jak jednoduše rozšiřovat možnosti stávajících informačních systémů či standardních aplikací Microsoft Office 365,“ uzavřel Michal Hanko.

Více informací naleznete zde.

Výhody produktů Microsoft Office 365 a Microsoft Power Platform

Exit mobile version