DNS a IBM slavily na poslední možný termín

Distributor s přidanou hodnotou DNS a IBM pozvaly své partnery a zákazníky 9. 2. 2016 na poslední možný termín oslav. Šlo totiž o poslední možný den vepřových hodů před masopustem s oslavou 25 let platformy IBM Power.
Setkání uvedl Petr Plodík, který má u DNS celé produktové portfolio na starosti, a kromě vepřového guláše, prdelačky, jitrnic, jelit a řízků, byli partneři a zákazníci IBM a potažmo DNS ubezpečeni, že IBM stále prodává hardware i po prodeji komoditních serverů x86 a storage Lenovu.

IBM storage

Šimon Podepřel z IBM uvedl, že od 17. 2. 2016 má IBM dokonce doplnila svoji řadu storage o nové low-end a mid-range modely, čímž ji zkompletovala. Kromě toho IBM hodně investovala do SDS – software defined storage.

IBM servery platformy Power

Radek Špimr z IBM zase zdůraznil, že procesorová platforma IBM Power je na trhu už 25 let a dnes má majoritu na trhu high-end serverů. Přesto se orientuje s technologií Power i na nižší segment a uvolnila tuto technologii i ostatním výrobcům procesorů. Co se týče nasazení v systémech, opírají se zejména o OpenStack.

Vendor-lock platformy IBM Power končí?

Jak storage, tak servery od IBM, označila analytická společnost Gartner ve svém „Magickém kvadrantu“ do kategorie lídrů. Komerčním zákazníkům se díky této platformě otevírají dveře k výkonným řešením ve spojení se softwarem, který není vázán na konkrétního výrobce.

Exit mobile version