Dokonalý pomocník pro dokonalá čísla

Zdroj: Pixabay

Inspirace dokonalostí, preciznost a stoprocentně odvedená práce – to je vize společnosti Mazars. Tato mezinárodní, integrovaná a nezávislá organizace působí v oblasti auditorských, účetních, daňových a poradenských služeb. Od roku 2005 jejímu managementu i zaměstnancům pomáhá v jejich práci ERP systém Helios Orange z produkce Asseco Solutions.

Globální zdroje společnosti Mazars dnes čítají více než 40 000 odborníků poskytujících služby klientům ve více než 90 zemích. V České republice funguje firma již od roku 1995 a poskytuje zde komplexní služby v oblasti auditu a poradenství, zahrnující daňové poradenství, účetnictví, transakční poradenství a znalectví. Za 25 let existence v ČR dosáhl Mazars významného růstu. V současnosti zde zaměstnává přes 250 odborníků a v roce 2019 obsadil druhé místo v soutěži Účetní firma roku.

Pro interní i externí využití

„Helios Orange používáme jak pro vedení účetnictví a mezd pro externí klienty tak i pro interní účely,“ říká Monika Drábová, Manager Accounting and outsourcing solution firmy Mazars.

Od svého vstupu na český trh do roku 2005 zde byl používán jiný software od jiného producenta. Ten však postupem času přestal pokrývat nároky prudce se rozvíjející firmy.

„Rozhodli jsme se tedy pro změnu systému,“ vzpomíná Monika Drábová. „Hledali jsme uživatelsky příjemný software s pravidelnou aktualizací dle české legislativy, který budeme moci využívat jak pro zpracování mzdové agendy, tak i pro vedení účetnictví jak pro externí klienty, tak i interní účely. A právě Helios plně odpovídal našim požadavkům.“

Implementace proběhla bez jakýchkoli komplikací a byla dokončena v roce 2005. Systém zde byl, též bez problémů, využíván do roku 2019, kdy Mazars migroval na jeho mladšího, modernějšího „sourozence“ z produkce Asseco Solutions – Helios Orange edice iNUVIO.

Přívětivý i pro nováčky

„Hlavním přínos systému Helios vidím v optimalizaci procesů, v automatizaci, přehledných výstupech a možnosti napojení na různé aplikace,“ konstatuje Monika Drábová a dodává: „Důležité je také to, že díky automatizacím je účetní schopna zpracovat mnohem více dat, hlavní přínos je ve zvýšení efektivity.“

Podle jejích slov je také důležité, že systém je otevřený pro úpravy, rozšiřování i uživatelské nastavení, což usnadňuje přizpůsobení systému specifickým požadavkům jednotlivých klientů.

Velmi kladně hodnotí systém nejen vedení společnosti, ale i zaměstnanci, přičemž podle Moniky Drábové oceňují zejména uživatelsky příjemnému prostředí. Nováčci jsou schopni se v systému zorientovat během několika hodin.

„V loňském roce jsme dokončili napojení systému Helios na reporting.eu, což nám významně pomohlo v analýze dat a jejich zpřístupnění širokému okruhu uživatelů,“ uzavírá Monika Drábová.

Jedním z modulů, které jsou lidmi ze společnosti Mazars velmi oblíbené, je DOCU-X OCR – systém pro automatické vytěžování požadovaných údajů z naskenovaných faktur. Díky němu odpadá nutnost údaje z faktur přepisovat do systému – scan faktury je automaticky připojena k účetnímu záznamu. Účetní se tak může plně věnovat své práci a neztrácí čas administrativou.

 

Ve společnosti Mazars jsou v rámci podnikového informačního systému Helios Orange edice iNUVIO implementovány moduly:

 

Exit mobile version