ECM jako most mezi světem multimédií a nestrukturovaných dat a světem podnikových aplikací

M-Files, které nabízí Digres, je překvapivý „černý kůň“ na poli ECM, alespoň tak jej vidí americký test TopTenReview, jak sděluje Jan Sedláček, předseda představenstva společnosti Digres.
Nabízíte řešení správy podnikového obsahu ECM jako samostatné řešení, nebo jako součást jiného systému?

M-Files jsou samostatné ECM řešení a zároveň je prakticky vždy integrujeme do prostředí firmy našich zákazníků. Propojujeme obvykle s různými CRM a ERP systémy.

Jak dalece je vaše řešení ECM provázáno s jinými systémy pro usnadnění uspořádání podnikových procesů?

M-Files nejsou jen content management nebo document management. Jde o systém, který disponuje dalšími nástroji – například automatizovaným řízením pracovních toků (workflow), systémové notifikace, propojení s klientem pošty – MS Outlook a s dalšími aplikacemi – například MS Office.

Umožňuje vaše ECM zpracovávat jak podniková data, tak externí? Je vaše ECM zaměřeno jen na nestrukturovaná data (v podobě skenovaných dokumentů, e-mailů, zpráv, obrázků, kancelářských dokumentů a multimédií), nebo umí zpracovávat i transakční data (záznamy ukládané ve standardizované podobě například do relačních databází – reklamační formuláře apod.)?

Implementace M-Files v sobě spojují nástroje pro rychlé vyhledávání a třídění nestrukturovaných dat a jejich propojení s dalšími podnikovými informacemi, jako jsou systémy CRM a ERP. Dá se říci, že M-Files jsou mostem mezi světem multimédií a nestrukturovaných dat a světem podnikových aplikací.

Nabízíte ECM pro interní (on-premise) instalaci, nebo i jako cloudovou službu?

Český trh je konzervativní. Přesto M-Files nabízíme všemi třemi způsoby – on-premise, cloud i hybridně. Flexibilita M-Files a jednoduchost ovládání jsou důvodem, proč systém M-Files i v roce 2015 přesvědčivě zvítězil v americkém srovnávacím testu TopTenReview.

Umožňuje vaše řešení ECM také mobilní přístup?

Nejen to. Kromě aplikace mohou uživatelé povolit webový přístup – například pro externí uživatele, kteří nemusejí mít M-Files instalovány. Kromě toho existují aplikace pro všechny tři nejrozšířenější mobilní platformy, tedy Android, iOS i Windows. Výhodou je, že M-Files si můžete zdarma stáhnout na 30 dní na www.edms.cz a vyzkoušet si je.

Exit mobile version