ECM současnosti: Case management i výměna dokumentů s vnějším prostředím

EMC Documentum je jedním z největších světových systémů pro správu podnikového obsahu, proto také prostě umí (téměř) vše, sděluje Jan Vala, Systems Engineer, EMC Czech Republic.
Nabízíte řešení správy podnikového obsahu ECM jako samostatné řešení, nebo jako součást jiného systému?

EMC nabízí samostatné řešení pro správu dokumentů v rodině produktů EMC Documentum. Produkty portfolia EMC Documentum jsou dlouhodobě stabilními vedoucími hráči ve zprávách předních analytických institucí jako je Gartner, Forester a další.

Jak dalece je vaše řešení ECM provázáno s jinými systémy pro usnadnění uspořádání podnikových procesů?

Řešení EMC obsahuje rozhraní pro integraci s mnoha systémy třetích stran. EMC nabízí nativní integraci s ERP systémy, jinými systémy pro správu obsahu (např. SharePoint), redakčními systémy apod. Kromě toho EMC implementuje standardní rozhraní CMIS, takže může být snadno do podnikových procesů zařazeno. Konfigurační rozhraní procesních aplikací nad EMC Documentum navíc umožňují import procesních definic exportovaných z analytických nástrojů třetích stran.

Umožňuje vaše ECM zpracovávat jak podniková data, tak externí? Je vaše ECM zaměřeno jen na nestrukturovaná data (v podobě skenovaných dokumentů, e-mailů, zpráv, obrázků, kancelářských dokumentů a multimédií), nebo umí zpracovávat i transakční data (záznamy ukládané ve standardizované podobě například do relačních databází – reklamační formuláře apod.)?

Produkty platformy EMC Documentum jsou určené pro zpracování jak interních podnikových dat, tak i pro spolupráci s externími partnery a zákazníky. Aby při každé zákaznické instalaci nemusel implementační tým znovu „vynalézat kolo“, přišla společnost EMC například s řešením EMC Supplier Exchange, což je hostované prostředí u EMC pro kontrolovanou výměnu dokumentů mezi obchodními partnery, které je snadno napojitelné na interní prostředí EMC Documentum. Produkty platformy EMC Documentum vždy umožňují zpracovávat i transakční data. Primárně pro zpracování transakčních dat byla vyvinuta platforma xCP, fungující nad standardním systémem EMC Documentum. Její kvality ocenila v letošním roce i analytická firma Gartner a označila platformu xCP jako vizionáře segmentu aplikací Case Management.

Nabízíte ECM pro interní (on-premise) instalaci, nebo i jako cloudovou službu?

Produkty portfolia EMC Documentum jsou dostupné jak pro on-premise instalaci v datovém centru zákazníka, tak i jako cloudová služba hostovaná ve vybraných datových centrech ve světě (a samozřejmě v EU). Cloudové instalace jsou plně kontrolovány a spravovány (tedy i upgradovány) přímo EMC. EMC nabízí i hybridní cloudové služby, ve kterých se profesionálové z EMC postarají o kompletní správu EMC prostředí v datovém centru zákazníka při využití špičkových EMC technologií (EMC vBlock, virtualizace VMware a další).

Umožňuje vaše řešení ECM také mobilní přístup?

Ano, produkty rodiny EMC Documentum přímo podporují užívání mobilních zařízení. Ať už jde o skenování dokladů z mobilních telefonů (v EMC Captiva), generování zákaznické korespondence cíleně pro mobilní zařízení (v EMC xPression), nebo prostě jenom přístup k nativnímu mobilnímu klientovi systému pro terénní pracovníky (například v EMC Capital projects).

Exit mobile version