Eizo představilo 4K monitory ColorEdge CG248/CG318 a kancelářský 2K FlexScan EV2750

EIZO Corporation zařadilo do nabídky dva nové 4K monitory řady ColorEdge s vysokým rozlišením. V řadě kancelářských displejů portfolio rozšíril model FlexScan EV2750.

CG248-4K (49 990 Kč bez DPH) o úhlopříčce 23,8 palce se díky rozlišení 4K UHD (Utra High Definition, 3840 × 2160) hodí především kreativním pracovníkům v oblasti tiskových médií, fotografie a videoprodukce – zkrátka všude, kde se zpracovává obraz ve vysokém rozlišení.

ColorEdge CG318-4K (99 990 Kč bez DPH) byl vyvinut pro využití v oblasti profesionální přípravy video dat určených pro TV-vysílání a digitální kina, popř. pro jejich postprodukci. Proto tento monitor o úhlopříčce 31 palců nabízí fyzické rozlišení DCI-4K čítající 4096 × 2160 obrazových bodů. Model CG318-4K je vhodný jak pro úpravy, tak pro kontrolní projekce. Kromě toho je ideálním monitorem i pro fotografy a specialisty v oblasti tisku, kteří potřebují velkou obrazovku s vysokým rozlišením a vysokou hustotou pixelů.

Barevné rozsahy obou modelů obsáhnou podstatně více barev než běžné obrazovky LCD. Dosahují například 100 % pokrytí barevného prostoru ofsetového tisku (ISO Coated V2), 98 % pokrytí prostoru DCI-P3 a přes 99 % pokrytí standardu AdobeRGB.

Oba monitory disponují integrovaným kalibračním a autokorekčním senzorem, který umožňuje nejen snadnou kalibraci, ale také následné automatické udržování obrazových parametrů monitoru pomocí funkce automatické rekalibrace. Autorekalibrace: monitory se po kalibraci dokáží zkotrolovat a to zcela bez pomoci uživatele a dokonce i bez přídavného PC. Po naprogramování můžou monitory spouštět kalibraci v libovolně nastavených časech.

Kancelářský 27palcový monitor EV2750 s rozlišením 2560 × 1440 vyniká ultratenkým rámečkem širokým pouze 1 mm. Zajímavostí jsou dotykové ovládací prvky integrované přímo v zobrazovací části panelu.

Díky rozlišení 2560 × 1440 bodů, kontrastnímu poměru 1000:1 a maximálnímu jasu 350 cd/m² je dosaženo obrazu se zřetelným zobrazením struktur a ostrými konturami textu. Panel LCD s technologií IPS nabízí pozorovací úhel 178 stupňů. Díky tomu zůstávají barvy i kontrast v celém zorném poli uživatele neměnné.

EV2750 (20 690 Kč včetně DPH) využívá k řízení podsvícení hybridní technologii vyvinutou firmou EIZO, která kombinuje stejnosměrnou regulaci s PWM (pulsně-šířkovou modulací). Pro vyšší stabilitu řízení nízkých úrovní jasu (FlickerFree) používá EIZO tzv. regulaci VF-PWM (vysokofrekvenční PWM – 18 kHz).

Optimální jas obrazu je zajištěn funkcí Auto-EcoView, která automaticky upravuje jas podle okolního prostředí. Tato funkce je doplněna o funkci EcoView Optimizer, která upravuje (tlumí) jasovou složku velkých bílých ploch na obrazovce, aby bílá pozadí v textových editorech a mailových klientech nepůsobila nepříjemným oslňujícím dojmem. Nová povrchová úprava také prakticky eliminovala nepříjemný „třpyt“ vznikající na velkých jednolitých plochách (např. na bílém pozadí).

EIZO FlexScan EV2750 představuje optimální monitor pro využití na místech vyžadujících kompaktní a moderní vzhled. Může jít například o veřejné prostory, burzy, návrhová pracoviště CAD, obchody či velíny a kontrolní stanoviště.

Exit mobile version