Epson ctí svoje hodnoty

Když společnost Epson před nějakými sedmi lety uvedla na trh první podnikové inkoustové tiskárny WorkFoce, už byla ve světě dávno jedničkou v projektorech. Letošní Technologické dny v Praze na Žofíně, které se konaly 1. a 2. října potvrdily, že Epson na svých hodnotách v oblasti inkoustového tisku a projekční techniky trvá. Inkoustový tisk je mj. úspornější než laserový a prakticky za sebou nezanechává ekologickou stopu.

Technologické dny Epson

V Paláci Žofín se 1. a 2. října 2018 konal historicky první ročník technologických dnů, na kterém byly představeny novinky z oblasti firemního, domácího ale i velkoformátového tisku a nechyběly ani produkty z oblasti projekční techniky. Zástupci společnosti Epson zde nastínili témata, jako jsou technologické novinky měnící běžné standardy, vize firemního tisku i obchodní strategie firmy Epson. Kromě Prahy se Technologické dny konaly také 9. října v Olomouci a 22. října v Bratislavě. Návštěvníci měli možnost vidět celé portfolio produktů Epson, seznámit se s jednotlivými manažery a vyslechnout si vyhlídky společnosti na následující období

Technologické dny Epson – Marcel Divín, Branch Office Manager

Informace o produktech v Praze přednesli zástupci společnosti Epson Marcel Divín – Branch Office Manager CZSK, Slávek Gross – Commercial and Industrial printing manager.

Tisk v domácnostech, SOHO a fotky

Z produktů pro domácí použití, zde byly k vidění například nové tiskárny z řady EcoTank s označením EcoTank L3150, L3110, které jsou kompaktní a umožňují jednoduchý bezdrátový mobilní tisk. Ke změnám patří umístění tanků dopředu a zásobníky inkoustu na 8 100 + 6 500 stran v balení. Novinkou jsou nová zařízení řady EcoTank L7160 a L7180, které kombinují vysokou kvalitu tisku na běžné i fotopapíry s širokou výbavou jako je oboustranný tisk, bezdrátové připojení či dva oddělené podavače (A3/A4). Navíc mají nádržky na inkoust umístěné v přední části se systémem jednoduchého plnění, díky čemuž poskytují jasný přehled o stavu inkoustu a zjednodušují tak výměnu náplní.

K dispozici byla i tiskárna ITS L4160, která tiskne bez inkoustových kazet a v balení obsahuje dostatek inkoustu až na tři roky tisku. Tříletá záruka je dnes u Epsonu standardem.

Marcel Divín zdůraznil, že pro tyto cílové skupiny – rodiny s dětmi a studenty, home office a small office a fotografický tisk Epson dodává tisková řešení s nízkými náklady pro každodenní tisk v byznysové kvalitě.

Firemní tisk

Epson – srovnání odpadu při inkoustovém a laserovém tisk

Z tiskáren určených firmám byly k vidění modely z řady WorkForce, od černobílých tiskáren a multifunkčních zařízení WF-M5299DW/M5799DWF, přes novou řadu barevných A3+ zařízení WF-C86xx až po ultrarychlou kancelářskou tiskárnu s finišerem s označením Enterprise WF-C20590. Tiskárna WorkForce Enterprise kombinuje velmi rychlý výkon a nízkou spotřebu energie a je určena k tisku velkoobjemových úloh, které dokáže tisknout ve výborné kvalitě při velmi vysokých rychlostech až 100 str./min.

Epson – srovnání odpadu při inkoustovém a laserovém tisk

K přednostem také bezesporu patří fakt, že omezuje dopad na životní prostředí. Spotřebovává až o 88 % méně energie než laserové tiskárny a produkuje tak jen malé množství odpadu. Na dvou fotografiích je k tomu vidět, jakou stopu za sebou zanechají vypotřebované kazety od práškového toneru po vytištění 80 tisících stran, který je toxický a karcinogenní, na rozdíl od pytlíku s inkoustem (drží je v ruce Marcel Divín), s nímž toho lze potisknout stejně.

Velkoformátové tiskárny pro čárovou grafiku

Epson je také na špičce v oblasti velkoformátových tiskáren, k tomu vstoupil na trh s čárovou grafikou. Tento trh měly doposud rozebrány společnosti HP a Canon a Epson zde ještě nebyl. Jde o čtyři modely formátů 24“ a 36“, vždy jeden s podstavcem a jeden bez podstavce. Opět jsou vybaveny s životnostní piezohlavou jako ostatní inkoustové tiskárny Epson a používají pigmentový inkoust CMYL UltraChrome XD2. Tiskárny vykazují vynikající kvalitu čar, včetně barev. Jsou určeny pro běžný technický tisk, nejsou primárně určeny pro fotografický tisk. Cílovými skupinami jsou designéři, architekti, konstruktéři, technické školy a další uživatelé technologií CAD. Jde zároveň o jediné velkoformátové tiskárny na trhu, které mohou používat jak papír v rolích, tak řezaný a tyto zdroje mohou být současně aktivní. Slávek Gross sdělil, že jde o nejlevnější modely velkoformátových tiskáren a v prodeji budou i na e-shopech. Stroje se dodávají předinstalované (nastavené, kalibrované). Piezohlava má totiž výhodu v tom, že i po delší odmlce opět tiskne přesně.

Softwarová řešení a Epson Open Platform

Softwarová řešení Epson výrazně rozšiřují možnosti využití tiskáren, zejména díky Epson Open Platform. Epson má mj. uzavřeno partnerství se společností Ysoft, která dodává řešení SafeQ pro management.

Projektory a domácí kina

Na akci nechyběly ani projektory, které byly k vidění také v části nazvané „Home Cinema“. Tato část byla upravena tak, aby vypadala jako obývací pokoj a účastníci si tak mohli prohlédnout, jak projektor v tomto prostředí funguje. Michal Holovský, Business Accout Manager ve společnosti Epson Europe CZ&SK, uvedl: „Jsem nadšený ze zájmu návštěvníků o část „Home Cinema“, kde si mohli prohlédnout zavedený projektor EH-TW9300 a nový špičkový projektor EH-LS100, který tuto část proměnil ve skutečné domácí kino. Dle mého bylo obrovskou devizou, že jsme návštěvníkům mohli ukázat všechny funkce projektoru v reálném prostředí obývacího pokoje, pro který je určen.“

Exit mobile version