Epson inovoval inkoustové tiskárny

Epson představil inovovanou řadu inkoustových tiskáren pod heslem ITS – „revoluce v tisku pokračuje“, chlubí se výrazně nižšími náklady na tisk, dodává velkokapacitní náplně pro až 11 tisíc stran v základu a zdůrazňuje dlouhou dobu životnosti svých inkoustových tiskáren, kterých má na trhu nejširší nabídku – celkem sedmnáct modelů.
„ITS znamená Ink Tank System a také nižší náklady na tisk,“ uvedl Marcel Divín v úvodu a také hned uvedl, jaké jsou důvody úspěchu ITS od Epsonu, které jsou posbírány od reálných zákazníků, například z Heureky:

  1. Zásadní úspora nákladů
  2. Rozumné vstupní náklady
  3. Široký výběr produktů
  4. Tříletá záruka po registraci
  5. Celková zákaznická spokojenost

Epson vyvíjí inkousty stále dál a stále také nabízí extra kapacitní náplně. „Tato technologie se vyplatí, pokud uživatel tiskne od 70 stran měsíčně výše. K výrazným úsporám pak dochází, pokud uživatel běžně tiskne 200 stran a více, kdy ušetří až 1 500 korun,“ sdělil Marcel Divín. Epson má také nejširší nabídku inkoustových produktů, celkem sedmnáct. Epson dává 3 roky záruky zdarma, nebo záruku na vytištění 30 000čb/50 000 barevných stran (pak se musí tiskárna vyčistit). Všechny tiskové hlavy tiskáren Epson jsou životnostní. „Zatím naměřený počet výtisků u jednoho českého zákazníka je 200 tisíc a tiskárna stále běží,“ prohlásil Marcel Divín.

Marcel Divín, Country Manager Epson, představuje novou řadu inkoustových tiskáren

Základní modelovou řadou je „L“, určená pro domácí tisk.. Modely L382, L386 a L486 se vyznačují vyšší rychlostí (33 čb/15 barevný tisk), bezokrajovým tiskem, výtěžností náplní 4 500 mono/7 500 barevných stran. V základní dodávce jsou 3 černé náplně a 1x CMY. Cena tisku vychází na 5 haléřů za černobílou stranu za inkoust a 19 haléřů za barevnou.

Další tiskárny řady „L“ už jsou určeny pro kancelářský tisk, model Epson L605 má rychlost tisku 33čb/20b, je vybaven automatickou duplexní jednotkou, Wi-Fi, náplně vydrží na 11 000čb/11 000b stran tisku, přičemž černý inkoust je pigmentový voděodolný DuraBrite a barevné jsou barvivové.. Cena za tisk vychází na 6 haléřů čb/21 haléřů barevně za inkoust.

Tiskárna Epson L1455 už je formátu A3+, má Wi-Fi, náhledový displej 10,5 cm, náplně vydrží na 10 500čb/10 500b stran, rychlost tisku je 32čb/20b, dodávané inkousty jsou také pigmentový černý voděodolný DuraBrite a barvivové CMY. Cena za inkoust je opět 6 haléřů a 21 haléřů za stránku.

Velkokapacitní náplně Epson

Epson také nabízí čistě černobílé tiskárny M100, M105 a M200 formátu A4 tisknoucí pigmentovým vodostálým inkoustem. Cena inkoustu za vytištěnou černobílou stránku při standardním plnění je také 6 haléřů. Výhodou této řady tiskáren je mj. lepší kontrola nákladů na tisk v kancelářích – prostě nikoho ani nenapadne si na nich tisknout fotky. Kromě toho ale Epson stále nabízí i barevné tiskárny ITS pro tisk fotek šesti barvami – azurová, žlutá, purpurová, černá, světle azurová a světle purpurová.

Něco i pro EET

Kromě těchto tiskáren Epson dodává i tiskárny vhodné pro jiné použití, například jehličkové nebo POS tiskárny, vhodné například pro EET, které se vyznačují životností 5 až 8 let, jaké některé pro EET účelově dovážené neznačkové tiskárny nedosahují.

Epson je také jednou z mála firem, která v oblasti inkoustového tisku roste, přičemž roste nejvíce,

Exit mobile version