ERP: Co nového v SAP?

SAP inovuje řešení SAP S/4HANA, rozvíjí také uživatelské prostředí SAP Fiori a chce vybudovat digitální jádro pro nové formy technologií i obchodních modelů. Řešení SAP prý volí společnosti, které nechtějí vymýšlet nové business procesy, ale chtějí růst a expandovat.
„Během uplynulých 12 měsíců jsme po inovacích v oblasti financí a controllingu uvedli inovované logistické procesy v nejnovější verzi ERP systému SAP S/4HANA, kdy dále optimalizujeme výkon aplikace a zjednodušujeme celou architekturu řešení,“ říká Jiří Přibyslavský z SAP. Stále také přibývají různé aplikace pro koncového uživatele v moderním uživatelském rozhraní SAP Fiori, což je jednoduché uživatelské prostředí, které je uspořádané podle role koncového uživatele, a kombinuje prvky transakčního a analytického systému. Novinkou v tomto prostředí je asistent umožňující komunikaci včetně úkolů a odkazů na konkrétní report či transakci.

SAP ERP screenshot 3

SAP prý pokračuje v optimalizacích celého systému a s cílem vybudovat tzv. digitální jádro pro nové formy technologií i businessových modelů přicházejících s fenoménem sdílené ekonomiky a digitální revoluce. „Zajímá nás tedy oblast internetu věcí a průmysl 4.0, ale také integrace na cloudová řešení z našeho portfolia jako SAP SuccessFactors (HR), SAP Ariba (nákup), SAP Hybris (e-commerce platforma) nebo SAP Digital Boardroom (moderní formy reportingu). Pracujeme také na cloudovém ERP SAP, který nabízíme od formy hostingu až po SaaS,“ vyjmenovává Přibyslavský. Dále firma integruje a rozvíjím různé prediktivní algoritmy a techniky strojového učení, které pomáhají automatizovat celý ERP systém.

Řešení SAP je podle Přibyslavského pro každou velikost společnosti od desítek zaměstnanců po nadnárodní globální korporace. Z hlediska odvětví je to prý velmi podobné, SAP lze nalézt v nejrůznějších oblastech od retailu po výrobu, energetiku nebo veřejnou správu. „Společnosti, které volí SAP, nechtějí vymýšlet nové business procesy, chtějí růst a expandovat a chtějí dlouhodobého partnera, který dokáže pozitivně odpovědět na otázku Umí to váš systém?“, přibližuje Přibyslavský. Podle něj nelze přesně specifikovat typický projekt, jinak vypadá projekt v rozsahu lokálních financí a jinak komplexní implementace kombinující různá data od financí, výroby, logistiky, HR až po datový sklad.

SAP prý často nahrazuje různá satelitní řešení, která firmy mají okolo ERP. „ERP od SAP obsahuje tzv. end-to-end pokrytí, tj. finance, controlling, majetek, nákup, řízení projektů, výroba, údržba, logistika, HR ve standardu,“ říká Přibyslavský. Příkladem satelitních řešení mohou být podle něj HR systémy, systémy pro řízení kvality nebo logistické systémy.

„Nabízíme odvětvová řešení a osvědčené postupy pro různé podnikové oblasti. SAP navíc má nejen ERP, ale také databáze, cloudová řešení, analytiky, e-commerce a další. Naše široká síť partnerů a více než tisícovky konzultantů zabezpečuje flexibilitu projektů. Nabízíme tedy moderní inovace spojené s dlouholetými zkušenostmi,“ shrnuje Přibyslavský.

Exit mobile version