ExaSoft dodává do firem řešení

ExaSoft je jedním z největších IT e-shopů v České republice a s obratem 1,37 miliardy korun největší v regionu severní Moravy. V poslední době se kromě prodeje koncovým zákazníků „z ulice“ věnuje i dodávkám do firemního sektoru. Které zákaznické segmenty a jak je obsluhuje zeptali Petra Schroma, obchodního ředitele společnosti ExaSoft.
Na nedávném školení vašich prodejců v Rožnově pod Radhoštěm jsme se dozvěděli, že ExaSoft dodává i do firem a organizací, od SMB výše, což není pro klasický e-shop zrovna typické. Jak jste se k tomu dostali?

Ano, dodávky řešení a služeb do firem mají u nás na obratu velký podíl. Na začátku byla poptávka mnoha organizací a firem, které se na nás obracely s požadavky na komplexní dodávky včetně služeb. Řekli jsme si, že je škoda je odmítat a založili samostatnou divizi firemních zákazníků. Postupem času jsme do této divize začleňovali i části odborníků a firem, které jsme koupili a tak nyní je působnost v celé České republice.
Do kterých segmentů trhu tedy přesně dodáváte?
Jde například o školství, zdravotnictví , státní správa a komerční firmy ze segmentu SMB.

Petr Schrom | Exasoft

Vypíšeme-li do adresy webového prohlížeče www.dira.cz, nic se nestane a žádná díra se nevyvrtá, stejně jako při vypsání www.ITsluzba.cz nikdo nic nikam nedodá, nezapojí ani nenastaví. Kde berete na služby IT kvalifikovanou sílu?

Hodně nám v tom pomohly akvizice firem. Jde o notorietu, že se do firem přijímají pracovníci pro to co umějí , ale loučí se s nimi pro to, jací jsou – nespolehliví, nepracovití atd. My jsme měli výhodu, že u akvírovaných firem jsme měli na výběr z mnoha IT odborníku, kteří navíc už prošli i testem pracovní osobnosti, a mohli se tak k nám bezproblémově rychle začlenit.

Jaký druh IT služeb tedy poskytujete?

Je toho hodně, tak řeknu jen pár nejčastějších příkladů. Ve školství jde často o správu IT infrastruktury a její rozvoj, dále o softwarový audit a poradenství v oblasti licencování. Ve zdravotnictví a státní správě například optimalizujeme a navrhujeme levnější tisková řešení. SMB zase od nás často požaduje dodávky síťové infrastruktury a serverových řešení, či realizace kamerových systémů a datových uložišť.

Jak se vám daří v oblasti dodávek do firemního sektoru uspět?

Meziročně vykazujeme v této oblasti již několik let dynamický růst a máme s tímto segmentem velké plány. Tato divize je velmi vysoko ceněna i našimi dodavateli, a to například i v oblasti dodávek klimatizací, kde jsme od společnosti LG Electronics CZ získali ocenění za třetí největší TOP projekt v České republice.

Plánujete nějak rozšířit poskytované služby?

Plánujeme rozšíření naší nabídky od návrhu až po instalaci klimatizačních systémů a klimatizací pro budovy po celé ČR, takže naše projekty, již opravdu nemusejí obsahovat pouze IT techniku.

Exit mobile version