Flowmon Friday o správě, provozu a bezpečnosti IT

Brněnská, dnes však už spíše světová firma Flowmon s produktem stejného jména, uspořádala v pražském Konferenčním centru City na Pankráci setkání se zájemci o její řešení pro správu, provoz a bezpečnost IT.

Rostislav Vocilka, ředitel společnosti Flowmon Networks

V úvodu stručně představil Flowmon Rostislav Vocilka, ředitel společnosti, včetně její historie a rozdělení původní firmy Invea-Tech na Flowmon a Netscope Technologies a následných akvizicí AdvaICT, dnešní divize NBA, a také Ferret Apps, dnešní divize APM (Application Performance Monitoring). Flowmon dnes dosahuje obratu 150 milionů korun (nárůst o 60 milionů) a má 50 zaměstnanců (nárůst o 20).

Společnost Flowmon expanduje i do zahraničí, Oldřich Příklenk, KPC-group – zastoupení Gartner, seznámil, jak se dostala se do přehledu Magic Quadrant této analytické společnosti, a že se tam dostala jako jediná neamerická společnost. Flowmon kromě toho vstupuje i do segmentu anti-DDoS.

Oldřich Příklenk, KPC-group, vysvětluje, jak se Flowmon dostal do přehledu Magic Quadrant

Co umí Flowmon

Flowmon provádí monitoring a detailní analýzu datových toků. Viditelnost dění v síti má totiž vliv na správu a provoz (IT operations) a na bezpečnost (IT Security). To s sebou nese řadu přínosů jak pro přehled o síti, tak pro běh aplikací (s možností jejich zrychlení), efektivní řešení problémů, odhalení špatných konfigurací, odhalení malwaru apod. Zájem o konferenci byl velký, sál byl doslova našlapaný.

Během programu se návštěvníci seznámili s novinkami v řešení Flowmon, jako je nová architektura ukládání datových toků, větší viditelnost do aplikační vrstvy nebo rychlejší detekce incidentů, a vývojem technologie monitorování síťového provozu. Vedle toho Pavel Minařík, technický ředitel Flowmon Networks, představil zbrusu novou mobilní aplikaci pro operační systémy iOS a Android. Díky ní mají uživatelé Flowmonu přehled o své síti kdekoliv a kdykoliv na svém mobilním zařízení.

Exit mobile version