Fujitsu Cluster-in-a-box

Stěžejním požadavkem pro většinu společností je dostupnost podnikových aplikací. Současně si nemohou dovolit vybudování IT infrastruktury odolné proti poruše kterékoliv její části. Řešením může být Fujitsu Primeflex Cluster-in-a-box (CiB), které právě toto nabízí.

Fujitsu PRIMERGY CX400M1 Cluster-in-a-box

Cluster-in-a-box – Fujitsu Primeflex CiB je jednoduché řešení vysoké dostupnosti s redundancí všech komponent, otestované, předkonfigurované a předinstalované, a bez nutnosti zakoupení sdíleného diskového úložiště.

Fujitsu Primeflex CiB je založen na serverech Fujitsu Primergy CX400 a sladěné s operačním systémem Microsoft Windows Server 2012 R2. Skládá se ze serverů, diskového úložiště a je umístěno v jedné „krabici“. Při pořízení CiB je možno vybrat jednu ze dvou možností. Buď lze sáhnout po předkonfigurované variantě, nebo zvolit jednotlivé komponenty dle konkrétních potřeb. Výhodou je získání nepřetržitého provozu IT za dostupnou cenu pro ochranu důležitých dat a IT služeb, automatický restart po případné havárii, lze jej použít jako fyzický cluster nebo pro virtuální prostředí, dále jednoduchý nákup, rychlé zprovoznění, prakticky žádné implementační riziko a možnost okamžitého využití výhod virtualizace.

Řešení Primeflex Cluster-in-a-Box je navrženo pro středně velké podniky a pobočky, nabízí nepřetržitou dostupnost za nízkou cenu a chrání důležitá data a nejdůležitější firemní služby.

CiB je založen na šasi CX400 (2U), ve kterém jsou umístěny až čtyři servery a až osmnáct 2.5 ̋ hot-plug disků.

Fujitsu Primergy CX400M1 Cluster-in-a-box

Proč vysoká disková kapacita?

Diskovou kapacitu všech variant lze dále rozšířit diskovými policemi Eternus JX40 či JX60. Tímto se dosáhne maximálního počtu 78 disků Proč tolik disků? Díky této výbavě totiž může CiB navíc sloužit jako NAS (Network Attached Storage i pro další servery ve firmě. Pro zvýšení výkonu datového úložiště lze jednoduše využít vestavěných vlastností Storage Spaces, jako například SSD pro Automatic Storage Tiering či I/O Caching.

Odolnost proti výpadku

Windows Server 2012 R2 cluster ve spojení se Storage Spaces zajišťuje odolnost proti výpadku kterékoliv komponenty. Microsoft Hyper-V umožňuje provoz virtuálních serverů či desktopů, včetně živé migrace a replikace bez dalších příplatků. Replikací virtuálních strojů na jiný server Hyper-V nebo CiB se lze jednoduše chránit i proti výpadku celé lokality.

Snadné zprovoznění

Pro zprovoznění Fujitsu Primeflex CiB nejsou zapotřebí žádné hluboké znalosti, protože vše je firemně předinstalované a otestované řešení; po průchodu krátkého průvodce lze začít CiB používat.

Exit mobile version