Fujitsu Day: Pracovní stanice Celsius slaví 25 let

Více než 80 let inovací a 25 let zkušeností. To je řada pracovních stanic Celsius, které provázejí už čtvrtstoletí značku Fujitsu. Výrobce na setkání se zákazníky a partnery nazvaném Fujitsu Day představil vizi, jak by měl vypadat svět propojený inovacemi zaměřenými na člověka v budoucnu.
Zdeněk Pilz, generální ředitel Fujitsu pro Česko a Slovensko, uvedl, že Fujitsu letos slaví pětadvacet let rodiny Celsius, což je pro tuto společnost samozřejmý milník. Nicméně Fujitsu nenabízí pouze počítače jako pracovní nástroj. Díky japonskému know-how, zkušenostem a vlastnímu výzkumu může zákazníkům nabídnout komplexní řešení produktů a služeb na úrovni jednotlivců i velkých organizací.

Dr. Joseph Reger, Fujitsu Fellow a technologický ředitel evropského Fujitsu

Slova Fujitsu Fellow

Dr. Joseph Reger, Fujitsu Fellow a technologický ředitel evropského Fujitsu, hovořil o koncepci digitálních vln a internetu věcí (IoT). Titul „Fellow“ znamená u technologických firem nejvyšší ocenění pro výzkumného pracovníka. Tohoto titulu se zpravidla dostává jen několika lidem, maximálně 40, a pravděpodobně jich u žádné z nich není tolik, jako viceprezidentů.

Čtyři vlny tsunami v IT

Světem IT se podle Josepha Regera prohnaly a ještě proženou čtyři vlny tsunami, které vytvářejí takzvanou kreativní destrukci. Ničí staré a budují nové.

První se vzedmula v podobě samotného internetu a zásadně změnila celý svět. Přinesla globální obchodníky on-line, jako je například Amazon nebo Google.

Druhá vlna přinesla mobilní internet – neustále spojení v reálném čase pro velké masy lidí.

IoT jako předposlední tsunami v IT

Předposlední vlnu podle něj zažíváme nyní – je to internet věcí (IoT). Vyplavuje do světové sítě neustále nové přístroje a skrze hyperpropojenou infrastrukturu nyní mohou vznikat obchodní modely, které vytvářejí přidanou hodnotu. V roce 2020 bude, podle současných odhadů, 50 miliard připojených zařízení. Není to jen chytrá elektronika, ale také různé senzory a jednoduchá zařízení. Typickým příkladem z této vlny je německý „průmysl 4.0“, kdy se ze standardních továren stanou „chytré“ a budou umět flexibilně a okamžitě reagovat na poptávku trhu.

Umělá inteligence jako poslední tsunami v IT

A poslední vlna, která opět může zcela změnit svět, jak ho známe, je umělá inteligence propojená s robotikou. Ta na nás udeří někdy po roce 2020.

A v tomto novém, propojeném a náročném světě se také uplatní dlouholetý vývoj, který za sebou mají pracovní stanice Celsius. Dva nové přírůstky do rodiny Celsius – W550 a Celsius J550 – přinášejí klientům širokou škálu nezbytných nástrojů pro jakoukoli roli počítače, v níž je vyžadována maximální úroveň výkonu, od návrhů automobilů a projektování budov přes analýzu či reakci na komplexní data až po finanční modelování.

Produktové linie Fujitsu

Kromě pracovních stanic prezentovali manažeři Fujitsu zákazníkům také další z produktového portfolia, od notebooků Lifebook, přes identifikátor krevního řečiště PalmSecure, velká serverová řešení a úložiště, až po komplexní nabídku služeb pro korporace a státní sektor.

Exit mobile version