Fujitsu inovuje OS pro sálové počítače

Mohlo by se zdát, že sálové počítače už jsou odepsány. Pohled do celosvětových světových prodejů výrobců serverů podle obratu však říká něco jiného a Fujitsu to dokazuje inovovaným operačním systémem pro svoje sálové počítače BS2000, které jsou mj. nasazeny v jednom z důležitých resortů české administrativy.
Nové vydání operačního systému pro servery Fujitsu řady BS2000 SE má označení Fujitsu BS2000 OSD/BC V11.0 a představuje komplexní modernizaci operačního systému sálových počítačů Fujitsu. Nejnovější verze klade důraz na klíčové funkce, nezbytné pro bezpečnou digitální spolupráci a inovace – například otevřenost operačního systému, zvýšený výkon a použitelnost.

Tyto firemní servery poskytují velmi spolehlivou a vysoce škálovatelnou platformu pro výkonově náročné, důležité aplikace ve všech odvětvích – od zpracování velkých objemů mobilních transakčních dat přes firemní systémy až po základnu pro cloudové infrastruktury odolnou proti selhání.

Operační systém BS2000 OSD/BC V11.0 přináší předpoklady pro živou migraci mezi servery s architekturou /390 (společnost Amdahl, která vyráběla klony mainframů IBM S/390 – dnes Z series, se stala v roce 1997 součástí Fujitsu). Možnost migrace v reálném čase znamená flexibilní možnosti plánování odstávek a údržby.

Rovněž přináší rozšířenou integraci úložiště pro textové soubory, což umožňuje plynulou výměnu dat s otevřenými systémy jako Linux prostřednictvím sdíleného úložiště NAS.

Mezi dodatečné nové funkce patří pokročilé zabezpečení šifrováním ve standardní výbavě a rozšířené diagnostické funkce, které pomáhají zajistit dlouhodobou dostupnost a zabezpečit průběžnou údržbu sálových systémů BS2000 v budoucnosti.

Díky otevřeným rozhraním lze infrastrukturní systémy Fujitsu BS2000 SE s operačním systémem BS2000 OSD/BC začlenit do nových, dynamických aplikačních infrastruktur i s výhledem do budoucna, což podtrhuje význam podnikových počítačů jako klíčových prvků digitálního světa.

Fujitsu tedy i nadále investuje do podnikových počítačů pro kritické úlohy a uvádí nejnovější operační systém s vylepšenými funkcemi pro vysokou dostupnost, interoperabilitu, zabezpečení a údržbu. Investice Fujitsu do inovací podnikových počítačů zajišťuje celosvětovou kontinuitu nejvýznamnějších firemních systémů.

Exit mobile version