Fujitsu má novou platformu pro partnerskou spolupráci

Zdroj: Pixabay

Koncoví zákazníci potřebují digitalizovat a snaží se udržet krok s rostoucími nároky na jejich IT prostředky, přičemž technologická řešení pro naplnění jejich ambicí v tomto ohledu jsou stále složitější. Často proto nastává situace, kdy žádný jednotlivý prodejce nemá dostatečně rozsáhlé odborné znalosti potřebné k dodání celého řešení.

Společnost Fujitsu proto ohlásila Ecosystem Platform, další krok ve vývoji svého partnerského programu Select. Tato platforma je navržena tak, aby pomohla partnerům uspět a poskytuje prostor, kde mohou zákazníci a stávající i noví partneři spolupracovat, inovovat a vytvářet nové hodnoty. Funkce platformy umožňují partnerům propagovat jejich vlastních řešení a inovace s přidanou hodnotou, nebo i zveřejňovaz žádosti pro navázání spolupráce s dalšími partnery při práci na nových projektech zákazníků. Fujitsu Ecosystem Platform tím podporuje vytváření partnerských vztahů a mikroaliancí pro sestavení a dodání kompletních zákaznických řešení.

Ekosystém pro různé druhy partnerů

Fujitsu Ecosystem Platform je specializovaná platforma pro spolupráci, kde jsou oceňovány schopnosti všech účastníků, a umožňuje profitovat partnerům všech typů a velikostí. Ti, kteří mají speciální dovednosti nebo vynálezy, zde mohou najít spojence, kteří jim pomohou jejich nápady uvádět do praxe, zatímco montážní firmy a integrátoři se mohou podílet na větších projektech. Prodejci s přidanou hodnotou, poskytovatelé cloudových služeb a distributoři mohou pomocí Fujitsu Ecosystem Platform rozšířit svoje služby do dalších regionů nebo vertikálních úrovní a posílit nové aliance. Díky centralizovanému fondu zdrojů, na který se mohou podle potřeby napojit, mohou zúčastnění partneři soustředit investice na klíčové dovednosti svých firem – s důvěrou, že jiné potřebné odborné kompetence jsou dostupné prostřednictvím Fujitsu Ecosystem Platform.

Fernanda Catarino, vedoucí Fujitsu Channel Europe, komentuje: „Stávající programy jsou pro obchodní kanály stále méně relevantní, protože nemotivují nové a rozvíjející se partnery k účasti na větších a komplexnějších zákaznických projektech. Naproti tomu program Fujitsu Select Partner a náš nový nástroj Ecosystem Platform pomáhají partnerům lépe plnit požadavky spojené s datovou transformací. Zjistili jsme, že partneři Fujitsu chtějí dodávat transformační řešení prostřednictvím vzájemné spolupráce. Díky platformě pro podporu spolupráce mezi partnery a existujícími mikroaliancemi tak můžeme katalyzovat inovace, které jsou zapotřebí pro další vlnu transformace.“

Možné úrovně zapojení

Fujitsu Ecosystem Platform nabízí partnerům různé úrovně zapojení. Centrem je platforma pro získávání kontaktů, která umožňuje vytvářet nové vztahy mezi partnery. Select partnerům usnadňuje nacházet kolegy s kompetencemi, které potřebují pro expanzi do dalšího regionu nebo pro společné zvládání větších projektů. Zákazníci i partneři mohou sdílet nové projekty zveřejňováním potřeb a vyhledávat potenciální spolupracovníky pomocí filtrů, například podle regionu, vertikálního sektoru nebo oblasti technických znalostí.

Další užitečnou funkcí Ecosystem Platform je, že umožňuje účastníkům nabízet řešení, která mohou jejich partneři přeprodávat – například software specifický pro určitý sektor v kombinaci s hardwarem Fujitsu. To jim dává příležitost rozšířit dosah jejich intelektuálního vlastnictví a poskytnout ostatním partnerům lepší přístup k novým řešením.

Katalyzátor pro vytváření nových hodnot

Pro partnery, kteří mají případ na novou službu s přidanou hodnotou, ale potřebují pomoc s jejím uvedením na trh, je Fujitsu Ecosystem Platform katalyzátorem inovací a hlubší spolupráce. Partneři se mohou účastnit společných setkání založených na osvědčeném přístupu Human Centric Experience Design (HxD). Ta sdružují odborníky z různých oborů, včetně několika partnerů, zákazníků a společnosti Fujitsu, aby navrhli, a nakonec také dodali požadované řešení.

Kasia Borowska, generální ředitelka společnosti Brainpool AI, dodává: „Tento ekosystém řeší klíčový problém, kterému v současné době čelí mnoho firem, a to potíže s hledáním vysoce kvalitních interdisciplinárních technických zdrojů. Dělá to tak, že zprostředkovává spolupráci mezi těmi nejbystřejšími mozky a nejlepšími technologickými startupy v regionu, aby podnítil další inovace. Očekáváme, že nám tento progresivní přístup společnosti Fujitsu umožní spolupracovat s našimi kolegy na hledání nových aplikací pro AI a strojové učení.“

 

Partneři Fujitsu mohou získat přístup do Ecosystem Platform přes: https://apps.ts.fujitsu.com/ecosystem/public/index.aspx

 

Exit mobile version