Fujitsu Primeflex usnadňuje hyperkonvergenci Microsoftu

Fujitsu rozšiřuje portfolio integrovaných systémů Primeflex pro práci se Storage Spaces Direct od Microsoftu. Jde o komplexní předkonfigurovaný a předem otestovaný systém pro datová centra. Cílem je redukovat složitost systémů a riziko při zavádění výkonných hyperkonvergovaných infrastruktur Microsoftu.
Integrovaný systém Fujitsu Primeflex využívá technologii Microsoft Storage Spaces Direct, která je součástí systému Microsoft Windows Server 2016. Umožňuje použít lokálně připojené pevné disky v serverových systémech k vytvoření vysoce dostupného a vysoce škálovatelného úložiště definovaného softwarem za zlomek nákladů tradičních polí SAN nebo NAS. Výsledkem je, že Fujitsu Primeflex poskytuje dobrý základ pro rychlou implementaci IT infrastruktury, která nemá stárnout v čase, snižuje riziko nasazení, náklady na vlastnictví a zkracuje dobu instalace pro hyperkonvergentní IT prostředí.

Fujitsu poskytuje Primeflex for Storage Spaces Direct jako balík hardwaru, softwaru a podpory. Infrastruktura pro výpočet a ukládání dat využívá výkonné, energeticky účinné servery Primergy x86 v kombinaci se softwarově definovanými servery a úložišti, což je technologie již integrovaná v systému Microsoft Windows Server 2016. Systém byl nově vyvinut na základě rozsáhlých zkušeností Fujitsu s hyperkonvergentní infrastrukturou společnosti Microsoft. Řešení se připojuje k existujícím integrovaným systémům Fujitsu Primeflex pro prostředí společnosti Microsoft včetně systému Primeflex Cluster-in-a-box, který je založen na technologii softwarově definovaného úložiště zavedené v systému Windows Server 2012.

Fujitsu Eternus CS Family

Rychlost je klíčovým atributem nového systému Primeflex, který přináší velmi nízké reakční časy dané milisekundami. To umožňuje návrh úsporného hypervisoru v kombinaci s vysokorychlostním ukládáním dat pomocí all-flash technologie, vysokou propustností a sítí s nízkou latencí. Konfigurace začínají na systému složeném pouze ze dvou serverů a flexibilně se rozšiřují až na 16 strojů, podporují až 800 virtuálních serverů nebo stolních počítačů a nabízejí rozsáhlé možnosti automatizace a pomáhají šetřit čas a peníze při údržbě. To jsou klíčové důvody, proč je integrovaný systém Fujitsu Primeflex for Storage Spaces Direct vhodný pro firmy, kde je omezena IT podpora, jako jsou malé a střední podniky a podniky se vzdálenými pobočkami.

Nejnovější přírůstek v rodině Primeflex vybudovala společnost Fujitsu na základě osvědčených konfigurací virtuální infrastruktury, které kombinují servery, úložiště a budování sítí. Zákazník tak získá komplexní systém s nižšími náklady.

Srovnávací testy virtualizace pro PRIMERGY RX2540 M2.

Jedním z prvních zákazníků společnosti Fujitsu, kteří využívají služby Primeflex pro Storage Spaces Direct, je švédský poskytovatel IT služeb, Make IT.

Integrovaný systém Fujitsu Primeflex for Storage Spaces Direct je k dispozici v regionu EMEIA od května 2017 přímo od společnosti Fujitsu a prostřednictvím partnerů společnosti Fujitsu. Ceny závisejí na konfiguraci.

Exit mobile version