Helios Pantheon: Digitální chrám pro veřejnou správu

Pro organizace veřejné správy, které řeší obsáhlejší agendu a jsou otevřené elektronizaci a inovacím, je určen nový informační systém Helios Pantheon od společnosti Asseco Solutions.

 Helios Pantheon navazuje na Helios Fenix a doplňuje tak produktovou řadu Asseco Solutions pro veřejnou správu. Uživatelé budou mít k dispozici širokou škálu funkcionalit, které uspokojí i organizace s náročnějšími požadavky a složitějšími procesy. Typicky se jedná například o kontrolní mechanismy a reportingové výstupy, ty lze snadno implementovat díky Business Intelligence. Součástí řešení je podpora a zabezpečení vzdálené práce a nástup připravovaného eGovernment cloudu. Samozřejmostí jsou napojení na spisovou službu i státní rejstříky.

Úkolem systému Helios Pantheon je zjednodušit uživatelům práci v systému, poskytnout jim relevantní a přesná data a co nejlépe propojit další informační systémy tak, aby uživatelé nemuseli dělat jeden úkon vícekrát. „Snadná propojitelnost je pro nás opravdu klíčová. Naše řešení s sebou nese i výhodu možnosti napojení na síť partnerských řešení,“ vysvětluje Vladan Zalejský, ředitel divize Veřejná správa společnosti Asseco Solutions.

Helios Pantheon
Helios Pantheon

Potenciálními uživateli systému jsou především tři cílové skupiny z oblasti veřejné správy: Příspěvkové organizace (PO), Územní samosprávné celky (ÚSC), které tak mohou získat veškerou agendu v jednom systému, a také Organizační složky státu (OSS) a státní instituce. Helios Pantheon se jim proto přizpůsobuje ve třech edicích přímo na míru jejich potřebám.

„Jsme si jisti, že systém Helios Pantheon při své práci velmi ocení jak ředitelé organizací a jejich zástupci, tak vedoucí IT, stejně jako ekonomové, účetní i pracovníci kontroly,“ vysvětluje Vladan Zalejský. „Nenabízíme však jen systém samotný, ale zejména podporu týmem našich zkušených odborníků. Dokážeme se napojit na kterýkoli informační systém, který už úřad používá, čímž odpadá jak zdvojená práce, tak i stres, který často nasazení nového systému provází,“ uzavírá.

„Věříme, že se lidé ve veřejné správě s pomocí správně fungujících informačních systémů mohou více soustředit na službu občanům a tím se podílet na zlepšování kvality života v České republice,“ říká Jiří Hub, výkonný ředitel a předseda představenstva společnosti Asseco Solutions, která má s klienty veřejné správy bohaté zkušenosti, mezi její zákazníky patří řada měst i nejrůznějších obcí, dále pak příspěvkové organizace. Produkty pro veřejnou správu Helios Fenix a Helios eObec dlouhodobě využívá přes 2500 spokojených zákazníků. Obrat společnosti za poslední fiskální rok 2019 činil 594 milionů korun a ke konci roku v ní pracovalo celkem 343 osob.

 

Exit mobile version