Helios pro pomoc dětem

Pomoc dětem v těžké životní situaci a spolupráce s pěstounskými rodinami. To je posláním chrudimské nestátní neziskové organizace Amalthea. S řízením ekonomiky provozu i s personalistikou a evidencí pošty, jí již od roku 2012 pomáhá systém Helios Orange z produkce Asseco Solutions.

Amalthea si klade za cíl předcházet umísťování dětí do ústavní péče. To mimo jiné znamená zvyšovat jejich spokojenost v rodinách vlastních i náhradních. Organizace poskytuje sociální, vzdělávací a terapeutické služby rodinám s dětmi, zajišťuje výkon sociálně-právní ochrany dětí, doprovází náhradní rodiny a nabízí také vzdělávání pro odbornou i laickou veřejnost. Hlavním cílem pro ni je, aby dítě vyrůstalo v rodině, ve které se cítí spokojeně a kde dobře tělesně i duševně prospívá.

Nový informační systém

To se samozřejmě neobejde bez množství administrativních úkonů. Pracovníci však mají tuto činnost významně ulehčenou, právě díky pomoci systému Helios Orange. Ten má na starosti účetnictví, personalistiku a evidenci pošty a pomáhá i při využívání datové schránky. Před rokem 2012 organizace využívala méně komplexní účetní program, který však nedokázal pokrývat další důležité agendy.

Přehlednost i funkce

„Na systému Helios Orange si cením především jeho přehlednosti a současně funkcionality totožné s Microsoft Excel,“ říká Kateřina Němcová, vedoucí provozní složky Amalthea. „Klíčová je pro nás zejména možnost nastavit si vlastní zobrazení modulů i individuální nastavení sestav. Každý uživatel tak může mít při ruce primárně ty funkce, které sám při své práci potřebuje.“

V nové edici iNUVIO, kterou se Amalthea chystá letos nasadit, je přitom právě individualizace uživatelského prostředí posunuta ještě o několik kroků dál.

Amalthea v systému Helios využívá kompletní funkcionality pro účetnictví, včetně mezd. Klíčové jsou i nástroje pro personalistiku, správu osobních údajů, evidenci pošty. Nechybí však ani pokročilé analytické nástroje pro business intelligence, které dokáží poskytnout komplexní pohled nejen na finanční data. Při finančním řízení, které je pro neziskové organizace obzvláště důležité, oceňuje vedení i možnost analyticky členit nákladové a rozvahové účty dle projektů a různých dotačních titulů s využitím číselníků. Na základě toho je totiž možné definovat také nastavení zobrazení účetního deníku a výsledovek.

Na míru pro neziskovky

Podle slov Kateřiny Němcové Amalthea velmi oceňuje přístup firmy Asseco Solutions k neziskovému charakteru své činnosti. Díky němu si může dovolit také přejít na edici iNUVIO, která jí přinese celou řadu vylepšených a nových funkcionalit. A, jak zdůrazňuje Kateřina Němcová, Amalthea si obzvláště cení velmi vstřícného a rychlého jednání své Key Account Manažerky z Asseco Solutions Jitky Turnerové, která se v zastoupení Asseca Solutions dlouhodobě stará o její potřeby.

Exit mobile version